Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Etto u Solunu

Etto: Dudu mi je prvi čestitao na odlasku

'30.09.2010., stadion Toumba, Solun, Grcka - Europska liga, skupina D, 2. kolo, PAOK - Dinamo. Etto, Pablo Garcia. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
28.01.2011.
u 19:00

Bivši dinamovac otišao na potpisivanje ugovora s PAOK-om. Grci tvrde da će Etto u Solunu godišnje zarađivati 150.000 eura, a PAOK ga dobiva besplatno.

Bivši Dinamov branič, 29-godišnji Etto, iz Beograda je otputovao u Solun gdje će potpisati dvoipogodišnji ugovor s trećim klubom grčkoga prvenstva.

– Sretan sam što odlazim u PAOK, jer to je novi izazov za mene, ali sam istodobno i tužan jer zatvaram prekrasno poglavlje karijere. Pet sam godina u Dinamu uživao, bilo mi je to najljepše razdoblje u životu – kazao je Etto prije odlaska.

Obitelj stiže uskoro

Igrom slučaja jedini je dinamovac koji je prezimio u Europi. Za PAOK će nastupiti u šesnaestini finala Kupa Uefe protiv moskovskog CSKA.

– Najdraža utakmica u Dinamu? Svakako prva, debi protiv Zagreba u Kranjčevićevoj, kada sam postigao i pogodak. Bio je to 1000. Dinamov gol u Prvoj HNL. Draga mi je bila i utakmica s Arsenalom, fenomenalno iskustvo. A najteži trenuci? Uvijek oni kada smo ispadali iz Europe, uvijek su to bili jako bolni porazi – dodaje Etto.

Supruga Ana i dvoipogodišnji sin Joaquin u Solun će se preseliti kad Etto nađe stan.

– Jako će mi nedostajati dok ne dođu, kao i moji prijatelji iz svlačionice. Iz Dinama zaista nosim najljepše uspomene, a ostao sam u odličnim odnosima i s našim bivšim igračima. Svaki dan čujem se s Eduardom, čestitao mi je i Luka Modrić – kaže Brazilac s hrvatskom putovnicom.

U nedjelju veliki derbi

Kakva će vam biti primanja u PAOK-u?

– Neznatno veća nego u Dinamu. Nisu to astronomski uvjeti, važno mi je da sam u jakom, ambicioznom klubu i da mogu pokazati koliko vrijedim – zaključio je Etto, koji će u nedjelju u Solunu gledati utakmicu najvišega rizika, gradski sudar između Arisa i PAOK-a.

Prema informacijama iz Grčke, Etta čeka godišnja plaća od oko 150.000 eura, dok je PAOK napravio dobar posao jer vrlo dobroga braniča dobiva besplatno.

Veseljak iz Valentea sretne je vijesti podijelio i s roditeljima u Brazilu, a zahvalan je menadžeru Boži Sliškoviću koji ga je 2005. godine doveo u Dinamo, a sada mu pronašao i angažman u Grčkoj. Boži je zaista dobro krenulo; Husinec u Real, Etto u PAOK, ali posao života tek dolazi. Na redu je Sammir...

Brazilac je s Dinamom osvojio devet naslova

Nakon Ettova odlaska, Kamerunac Mathias Chago ostaje igrač s najduljim stažem u Dinamu. Obojica su u Maksimir došla u ljeto 2005. godine.

Etto je u Dinamu osvojio čak devet trofeja, pet naslova prvaka i četiri puta kup, a promijenio je čak sedam trenera: Kužea, Ivankovića, Soldu, pa opet Ivankovića, Vlaka, Jurčića, Zajeca i Halilhodžića.

Bio je član jedanaestorice koja je nokautirala Ajax u Amsterdamu...

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:12 29.01.2011.

Etto: Dudu mi je prvi čestitao na odlasku i istakao je da sada kada smo se riješili Balkana možemo ponovo biti Brazilci i ne trebamo se radi domoljubno hendikepiranih praviti kao neki instant hrvatine..

HO
hotfishlake
14:16 29.01.2011.

pa za tu lovu je bolje mogao ostati u dinamu, pogotovu ako vrsaljko ode na ljeto ili slijedecu zimu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije