Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slab početak Igrači koje je Hajduk htio otišli drugdje

Ermin Zec potpisao za Gençlerbirligi, Žužuli preoteli Serdarušića

'04.05.2010., Sibenik - Uoci uzvratnog susreta Kupa Hrvatske izmedju Sibenika i Hajduka igraci Sibenika potrazili su mir u hotelskom naselju Solaris. Ermin Zec.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
26.05.2010.
u 21:07

Čista računica kaže da bi Zec dolaskom u Hajduk dobio 250 tisuća eura, a ovako je dobio milijun i pol eura.

Slabo je za Hajduk počeo prijelazni rok, igrači koji su bili obilježeni kao prvi izbori, otišli su drugim smjerovima. Ermin Zec potpisao je za turski Gençlerbirligi, a Josip Serdarušić nagodio se s novim prvoligašem Splitom i potpisao novi ugovor.

Ugovor e-mailom

Hajduk može biti nezadovoljan kako je ušao u poslove za koje je mislio da su gotovi. Premda, glede Zeca baš i nije imao puno šansi. Naime, Gençlerbirligi će Šibeniku na ime odštete isplatiti dva milijuna eura (taj novac Šibenik i Zec dijele napola), a igrač će po sezoni dobivati pola milijuna eura.

– Ugovor je potpisan, ostao je još liječnički pregled – izvijestio je Tomislav Nakić iz agencije Playmaker koji je posredovao u transferu.

Zec je četverogodišnji ugovor, s obzirom na to da je trenutačno na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine, potpisao e-mailom. a preglede će obaviti kada se vrati s reprezentativnih utakmica.

Splićani nisu mogli puno učiniti, jer Zec ima dodatak u ugovoru sa Šibenikom da se odšteta dijeli pola-pola samo ode li u inozemstvo. Čista računica kaže da bi dolaskom u Hajduk dobio 250 tisuća eura, a odlaskom u Tursku zaradio je milijun i pol eura. I premda je Zec dobivao savjete da ide u Hajduk, koji mu je trebao biti odskočna daska za neki milijunski transfer, Šibenikov golgeter nije se htio kockati, lovu je uzeo odmah. Kao pravi zec iz priče, nije želio skočiti, pa onda reći hop.

Hajduku sad ostaje potraga za napadačem. A možda ga pronađe i u svom dvorištu. Bijeli žele zadržati Livaju, koji onda mora dobiti prigodu, tu su Vukušić i Čop, te Ahmad Sharbini kojeg puno plaćaju, a čovjek nije ni dobio pravu prigodu da pokaže zašto je zabio pedesetak golova u HNL-u. Tu je i Senijad Ibričić, koji još nije dobio ponudu za odlazak.

Biznis sa Skladgradnjom

A zanimljiva priča stigla je iz Hajdukova susjedstva. Josip Serdarušić, najbolji igrač druge lige, koji se posvađao sa Splitom i nije želio potpisati ugovor, pa je zbog toga suspendiran, dogovorio se s novim prvoligašem. U Hajduku su bili sigurni da Serdarušić za njih potpisuje sljedeći tjedan, kad ono veliki zaokret.

U igru su se ozbiljno uključili mecene Splita, braća Slaven i Jozo Žužul. Nije im trebalo dugo, sjeli su za stol sa Serdarušićem i njegovom obitelji i dogovorili ostanak mladića za kojeg se, osim Hajduka, interesirao i Dinamo.

Navodno je to bila nogometno-poslovna kombinacija. Osim dobre ponude mladom igraču, stigla je i poslovna ponuda članovima Serdarušićeve obitelji, koji imaju neki svoj biznis, pa će ubuduće poslovati sa Žužulovom Skladgradnjom, a mladić će pokušati pomoći da Split iduće sezone ostane prvoligaš.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
22:49 26.05.2010.

Za Zeca vise ne bumo culi.

FE
febo
07:51 28.05.2010.

Turci su jeb... nacija , kak su fino prizemljili blitvare. Ovi su pucali na silne mlijune... , a dobili jedva da plate ratu struje za stadion !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije