Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠ GODINE

Erjavec: Ukić nema ništa posebno, no jako je koristan igrač

Roko Leni Ukić
AFP
27.12.2010.
u 14:12

- Ante Tomić napravio je veliki iskorak u Realu, Messina je i doveo neke igrače da mu sve olakša - kazao je Erjavec

Premda Upravni odbor službeno još nije skinuo prefiks "v.d." ispred njegova imena, slijedom izjava predsjednika Jelavića i dopredsjednika Karamarka, Mladena Erjavca ipak smatramo glavnim trenerom Zagreba. Nakon stjecanja trenerskog iskustva uz Pavličevića, svog prethodnika Bajramovića, a u reprezentaciji i Vrankovića, Erjavec je zahvaljujući pobjedama nad Cedevitom i Olimpijom dobio priliku. Između njega i Anzulovića u klubu su se odlučili za puno jeftiniju opciju.

Popov karakter

Erjavec se pak u svom izboru odlučio za Roka Ukića. Dobro ga zna iz reprezentacije.

- Roko je preporodio Fenerbahce, donio mu tursko prvenstvo. Ukić je raznovrstan igrač, nema ništa posebno, no koristi svoju eksplozivnost. Može prodrijeti, pogoditi izvana, odigrati polukontru, dobro razumije igru u obrani.

Erjavec još bolje poznaje mogućnosti Ante Tomića, bio mu je pomoćni trener dok je naš najnadareniji centar igrao za Zagreb.

- Ante je držao igru Zagreba, a onda je, odlaskom u nepoznati svijet, u Real, napravio veliki iskorak. Trener Messina pripremio mu je teren. Momčad je pripremljena da bi on došao do izražaja, čak je i doveo neke igrače da bi mu bilo lakše.

U njegovu izboru još je jedan bivši laureat zavrijedio visoko mjesto - Marko Popović njegov je treći izbor.

- Pop je s Uniksom osvojio Ruski kup usred Moskve. On je igrač na kojeg se reprezentacija u svakom trenutku može osloniti. Ima karakter pobjednika. Kad se odlučuje, on je obično najsmireniji. Ima drskosti da uzme loptu čak i kada je na parketu okružen kvalitetnijim igračima.

Hrabri Bogdanović

Zagrebov trener nagradio je bodovima i Marka Tomasa i Bojana Bogdanovića, također vanjske igrače.

- Tomas je sjajno nosio Cibonu na svojim plećima, no u reprezentaciji je napadački trebao dati malo više. S obranom na Teodosiću i drugim važnim igračima, dao je puno, no može on još više. Bojan je kao debitant u reprezentaciji igrao vrlo hrabro. U roli glavnog nositelja igre u Ciboni odlično se snašao.

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:56 27.12.2010.

Bitno da ti imaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije