Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO FINALE LP-A

Englezi slave: Nijemci će napokon izgubiti

'A soccer fan gestures during a public viewing of the Champions League match between Bayern Munich and FC Barcelona in Munich, Germany, 01 May 2013. Photo: Tobias Hase/DPA/PIXSELL'
Foto: 'Tobias Hase/DPA/PIXSELL'
1/3
Autor
Ante Buškulić
24.05.2013.
u 22:45

I kad su već engleski klubovi uprskali stvar (ni jedan nije došao ni do četvrtfinala), sudbina se poigrala da su engleski navijači ipak vječno zahvalni Uefi. Jer napokon će doživjeti poraz (jednih) Nijemaca na Wembleyu!

Trebao je to biti najljepši rođendanski dar. Uefa je za 150. godišnjicu Engleskog nogometnog saveza (FA) Wembleyu sedmi put u povijesti dodijelila domaćinstvo finala Lige prvaka. Mislili su: prvak Manchester City je jak, Manchester United tradicionalno jedan od favorita, Chelsea brani naslov... pa jedni će valjda doći do kraja. I kad su već engleski klubovi uprskali stvar (ni jedan nije došao ni do četvrtfinala), sudbina se poigrala da su engleski navijači ipak vječno zahvalni Uefi. Jer napokon će doživjeti poraz (jednih) Nijemaca na Wembleyu! Od Hurstova pogotka i pobjede Engleske 4:2 u finalu SP-a 1966. Nijemci nisu izgubili u hramu nogometa.

Bundesligaški postulati

I dok humor ne napušta Engleze ni u teškim trenucima, a otočki se mediji dive dvama postulatima Bundeslige: da klub ne može dobiti većinskog vlasnika, nego 50 posto plus jednu dionicu moraju zadržati navijači, te da je cijena ulaznice u Dortmundu približna cijeni kapučina na Emiratesu, u Londonu je počela njemačka fešta. Dobar dio od najavljenih 60.000 navijača Borussije i Bayerna stigao je. Njih manje od 50.000 ima ulaznice (koje su stajale između 530 i 3000 kuna), a samo se Borussijinih navijača 502.567 prijavilo da je kupi! Opsežne su sigurnosne mjere poduzete, a ubojstvo vojnika samo je otežalo posao organizatorima.

Zabranili velike ekrane

– Idite na javna okupljališta gledati utakmicu u Münchenu i Dortmundu! – poručio je Colin Morgan iz Metropolitan Policea.

London je zabranio velike ekrane na javnim površinama baš zato da spriječi najezdu Nijemaca bez ulaznica. No...

– Potpuno smo popunjeni još od polufinala – rekla je Sabine von Reth, vlasnica bavarske pivnice u Londonu, koja prima 750 ljudi.

Oliver Heller otvorio je dva puba, unajmio prostor samo za finale. U jednom će točiti bavarsko pivo Augustiner, a u drugom dortmundski DAB.

– Očekujem 3000 ljudi koji će htjeti ući! Mnogi će doći ujutro i jednostavno ostati cijeli dan čuvajući si mjesto do utakmice – rekao je Jürgen Männel, vlasnik njemačkog puba u Londonu.

>> Trening potvrdio: Mandžukić u prvih 11, Gomez pričuva!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije