Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFERI

Englezi opet trošili najviše, ali to nije na razini kao u prošlosti

Manchester United Everton
Reuters (Ilustracija)
03.02.2015.
u 14:27

Manchester United, kojega je Deloitte nedavno proglasio drugim najbogatijim klubom na svijetu, u ukupnom je zbroju za pojačanja u sezoni 2014/2015 trošio najviše.

Klubovi Premier lige u posljednja dva prijelazna roka, ljetnom, te sada zimskom, kombinirano su potrošili rekordnih 950 milijuna funti.

Manchester United, kojega je Deloitte nedavno proglasio drugim najbogatijim klubom na svijetu, u ukupnom je zbroju za pojačanja u sezoni 2014/2015 trošio najviše. Potrošli su preko 150 milijuna funti za pojačanja u ovoj sezoni, a od toga je najveći dio otišao na ljetne dolaske Angela di Marije (59,7 milijuna funti), Andera Herrere (28 mil.) i Lukea Shawa (27 mil.).

Ipak, iako su i u ovogodišnjem zimskom prijelaznom roku brojke za Premier ligu rekordne u Europi, primjetan je trend smanjenja ukupnog prometa transfera. Na odštete su klubovi potrošli oko 130 milijuna funti, što je slična brojka onoj iz siječnja prošle godine, ali je ipak manja od zimskog roka 2011. Tada su, rekordno za siječanjski prijelazni rok, engleski prvoligaši potrošili 225 milijuna funti za igrače.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Ovo su najveći transferi na Otoku, među njima je i jedan Hrvat

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije