Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFERI

Englezi opet troše najviše, Španjolci tek na sedmome mjestu

'Paris Saint-Germain\'s Swedish forward Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring a goal during the French L1 football match Paris (PSG) vs Lorient (FCL), on August 11, 2012 at the Parc des Princes
'KENZO TRIBOUILLARD'
17.08.2012.
u 21:45

Ovo su ljeto klubovi Primere dosad potrošili samo 65 milijuna eura, čak šest puta manje nego prošlo (384 mil. eura).

Do kraja prijelaznog roka ostalo je točno dva tjedna, no već sada vidljivo je da će na transfere opet najviše izdvojiti engleski klubovi. Oni su zasad potrošili 314 milijuna eura. Zanimljivo, na drugome mjestu su klubovi Serie A, koji su dosad potrošili 281 milijun eura, a treći su Francuzi s 202 milijuna eura, prije svega zbog PSG-a koji je potrošio 140 milijuna eura.

Talijani najviše prodaju

Četvrta je Bundesliga (178), peta ruska liga (110), šesta turska Superliga (66), a tek na sedmome mjestu je španjolska Primera (65 mil. eura).

Zanimljivo, prošlo ljeto španjolski klubovi potrošili su šest puta više odnosno 384 milijuna eura.

Igranje azzurra u finalu Europskog prvenstva i te kako je koristilo talijanskim klubovima, koji su rekordno prodavali - ukupno zaradivši 295 milijuna eura.

Na drugome mjestu je brazilska liga (147 milijuna eura), a treća je Bundesliga (129 mil. eura). Najviše od klubova potrošili su PSG (140 mil. eura), Chelsea (80) i Juventus (46), dok su rekordni transferi Thiaga Silve iz Milana u PSG (42 mil. €) te Edena Hazarda iz Lillea u Chelsea (40).

Arsenal obožava Barcu

Englezi su pak objavili fascinantan podatak da je Arsenal u posljednjih 12 godina od prodaje igrača zaradio čak 600 milijuna eura, najviše od svih europskih klubova. Samo mu je Barcelona za šestoricu igrača (Overmars, Petit, Van Bronckhorst, Henry, Hleb, Fabregas) platila 135 milijuna eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije