Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporno isključenje

Englezi brane Bilića: On je najarogantnija budala koju ćete vidjeti

Premier League - Everton v West Bromwich Albion
Foto: Alex Livesey/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/7
21.09.2020.
u 15:55

Isključenje se dogodilo nakon što je Bilić sucu Mikeu Deanu rekao da ode pogledati akciju u kojoj je isključen njegov igrač Gibbs.

Slaven Bilić isključen je na utakmici 2. kola engleskog nogometnog prvenstva u kojoj je Everton na svom Goodison Parku svladao West Bromwich Albion s uvjerljivih 5:2. Bivši hrvatski izbornik udaljen je s klupe gostiju nakon prvog poluvremena zbog prigovaranja sucu.

Isključenje se dogodilo nakon što je Bilić sucu Mikeu Deanu rekao da ode pogledati akciju u kojoj je isključen njegov igrač Gibbs. 

- Gibbs to nije smio napraviti, onako udariti Rodrigueza. Nečim ga je isprovocirao, a Gibbs je napravio pogrešku. Sudac nije mogao ništa drugo napraviti, nije imao izbora. Bio sam ljut zbog faula koji je prethodio prvom golu Evertona. Moji analitičari su mi rekli da je bio prekršaj. Išli smo na poluvrijeme, pitao sam suca što se dogodilo, rekao sam mu da ide provjeriti prekršaj. Nisam psovao, nisam pretjerivao, čovjek me ignorirao i dao mi crveni karton - rekao je Bilić.

Premier League - Everton v West Bromwich Albion
1/7

A u obranu hrvatskog stručnjaka stali su i neki engleski bivši igrači.

- Mike Dean je najarogantnija budala koju ćete ikad vidjeti. Ne samo u suđenju, već i u životu općenito - rekao je za talkSport bivši napadač Aston Ville Gabriel Agbonlahor te dodao:

- Nikad nisam upoznao nekoga kao što je on. Možete pitati bilo kojeg premierligaškog igrača kojem je sudio. Pokušaš pričati s njime kao osobom na travnjaku i kaže ti da se izgubiš. Kada sam vidio Slavena Bilića da pokušava s njime razgovarati, osjećao sam njegovu bol. On je frustriran zbog nečeg. Crveni karton? Zašto je menadžer WBA isključen? Nije psovao niti rekao nešto ružno. Je li to samo zbog njegove arogancije?

Sličnog mišljenja bio je i bivši igrač Chelseaja Joe Cole, a danas stručni sukomentator BT Sporta.

- Kao sudac ponekad trebate razumijeti ljude. Trebao je reći: 'Slavene žao mi je, ali sada ne mogu s tobom pričati, moraš otići. Umjesto toga ga je grubo otjerao. Osobno krivim Mikea Deana za cijelu situaciju - rekao je Cole.

S time se složio i Owen Hargreaves, bivši igrač Manchester Uniteda i Bayerna.

- Mislim da je Slaven bio u pravu kada je tražio provjeru crvenog kartona. Nije psovao niti bio nepristojan, samo je želio znati. Nisam siguran zašto je isključen - rekao je Hargreaves.

Komentara 1

Avatar dzambo
dzambo
07:40 22.09.2020.

Mnoge sudije u Engl.su takvi....a kad pogledam snimke tekmi iz Engl prve lige iz '70-tih...'80-tih... cak i onda su bili jos ''naduvaniji'' i nisu svirali mnoge ''ocite'' penale i prekresaje...a sad u novije doba jos vece ovlasti su im se dodale....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije