Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAKMICA VISOKOG RIZIKA Uoči utakmice s Paragvajem Englezi su bili mirni, a stradale su samo limenke piva

Engleska invazija na Frankfurt

sp_invazija.jpg
import
10.06.2006.
u 18:38

Kolone u crvenim i bijelim dresovima hodale su Frankfurtom. Oko nas sami Gerardi, Rooneyi, poneki Beckham i Lampard. Deseci tisuća Engleza doslovno su uoči utakmice s Paragvajem okupirali grad na Majni, bila je to prava invazija fanova s Otoka. Zauzeli su centar grada i obalu Majne. Izgledalo je kao da smo na Temzi. Majna ružna, smeđa, ljudi u dresovima s pivom u rukama.
 England, England  orilo se svakih nekoliko minuta.
Muškarac iz Lutona, pun tetovaža, kaže da se zove Ken, vrlo nam je jasno prokomentirao rivala Engleza.

 Fucking Paragvaj. England, England  počeo je vikati Ken.
Na glavnom trgu u centru grada pivo se točilo u stotinama tisuća litara. Vjerujte, nije normalno koliko ti Englezi piju. Crno, svjetlo, nema veze, samo da se zove pivo. A u Njemačkoj su naletjeli na pivsku meku.

Na trgu golema zastava, Engleska, naravno. S tri riječi  ponos, strast, vjera. I svi navijači ponosno se potpisuju. Kao dokaz da su bili tu. Lopta se nabija po trgu, kako padne tako ju netko nabija u zrak, a tisuće uzvikuju ole. Sve dok se pametni policajac nije umiješao, pokupio loptu. Ali, trbušasti tipovi brzo su nalazili novu i nabijali.

 Fucking policeman  gledali su prema njemu.
Taj "fuck" im je svaka druga riječi. Fuck ovo, fuck ono. Pa, rade li što drugo. Osim što piju. Fascinirali su nas trojica u hotelu Intercontinental. Nije još ni devet odzovonilo, a pred njima osamnaest krigla. Šest po glavi. U devet. Ujutro. A u kavezu, pored ulaza na navijački festival, nogometni turni tri na tri.

 Dodaj, baci  ugodno je odzvanjao hrvatski.
Braća Luka i Andrija Jukić i njemački im prijatelj Mark Warnt s 5:4 pobijedili su englesku trojku. Jukići žive u Perthu, podrijetlom su iz Sinja.
 Došli smo vidjeti ove Engleze. I usput ih naučili kako se igra nogomet. Ostajemo tu do kraja, idemo na sve utakmice Hrvatske  kažu Jukić.

Imali su i navijača. Oliver Šušnjar živi u Kasselu, ali je izbliza htio vidjeti te čudesne engleske navijače. Pa, pronašao prijatelje Hrvate. Sat-dva prije početka utakmice, atmosfera se počela kuhati. Sunce, hektolitri piva, Englezi crvenih obraza i još crvenijih očiju krenuli su prema velikom ekranu. Iznad njih, skoro pa vidljivi, oblaci alkoholnih para. Prvi dio je završio, kreće ono pravo.
 England, Englad  urlali su.

I krenuli po novih stotinjak tisuća litara piva. U stvari, tek su počeli.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije