Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMIL TEDESCHI

Vidite da nije u novcu sve! Ima nešto i u strasti, ljubavi, radu...

Emil Tedeschi
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
15.11.2015.
u 12:30

'Od današnja 24 euroligaša mi smo po proračunu negdje na začelju, no postoji u Europi još barem 15 klubova koji imaju znatno veći proračun od nas.'

Cedevitaši nemaju vremena za uživanje u statusu euroligaškog hita jer se već večeras (19 sati) moraju potvrđivati doma protiv Olimpije. Nikad se u tom elitnom natjecanju nisu osjećali ovako dobro kao sada (3-2), čak ni kada su momčad vodili treneri najvišeg europskog ranga kao što su Maljković i Repeša.

Ističe to i predsjednik Mladen Veber:

- Oko Mršića nikad nije bilo spora, on je bio programirani Repešin nasljednik. Mršića su mnogi podcjenjivali, predbacivalo mu se da je imao previše neuspjeha, sumnjalo se i u njega i u klub. No, ništa se ne postiže preko noći. Mi smo fazu nestrpljivosti prošli u prvim godinama nakon ulaska u klub kada smo trenere mijenjali po inerciji. Čini se da su u Cedeviti ovaj put pogodili i sa strancima.

- Jako sam zadovoljan momčadi. Pullen nije velika pričalica, ali se na tih način nametnuo kao lider i uživa golemo poštovanje momčadi. Kad su mi rekli za njega, sportski direktor i trener kazali su da je jako talentiran, ali da postoji određeni rizik. Veličinu je pokazao i hvaleći radni učinak Žganeca, a nekakav samodopadljivi Amerikanac ga se ne bi niti sjetio. I on i White su atipični Amerikanci i uklopili su se.

I glavni sponzor Emil Tedeschi čini se zadovoljnim momčadi:

- Još jednom se pokazalo da nije sve u novcu, da ima nešto i u strasti, ljubavi, radu, odricanju, upornosti... Naši stranci pokazali su da im je stalo. Od današnja 24 euroligaša mi smo po proračunu negdje na začelju, no postoji u Europi još barem 15 klubova koji imaju znatno veći proračun od nas, a naš je proračun takav da ga ne mislimo širiti. Naša je ideja da imamo stabilnog euroligaša, a sve više od toga je znanstvena fantastika. Uđemo li u top 16 s momčadi koja je po plaćenosti negdje između 35. i 45. mjesta u Europi, bit će to izvanredno.

Za izabrana pojačanja Mršić kaže:

- Amerikanci uglavnom imaju kvalitetu, a najvažnije je sve učiniti da se oni tu osjećaju ugodno. S Pullenom i Whiteom smo uspjeli, a sada u tu priču moramo uvući i Walkera.

Kako je Mršić uspio uvjeriti Pullena da radi za momčad, a ne samo za sebe?

- S njim u najboljem izdanju možemo izrasti u pravu momčad, a s njim prosječnim ćemo i mi biti prosječni. Pratila ga je priča da ne voli trenirati, da kasni, no uspjeli smo ga motivirati.

Trener ga je uvjeravao da zaslužuje igrati u većem klubu od Cedevite?

- Uvjeravam ga da ima potencijal.

A ova blistava serija (5-0) začeta je neposredno nakon najteže Mršićeve odluke, o otpuštanju jednog igrača (Zubčić). Je li ovo efekt te šok-terapije?

- Ne bih se na to vraćao, no činjenica jest da smo tada proigrali. A podržavši me, vodstvo kluba mi je pokazalo da vjeruje u to što radim - istaknuo je Mršić, koji je vjerovao klubu.

Osim što je prije nekoliko godina pristao biti trener juniora, a potom i pomoćnik Repeši, kada se prošlog ljeta pregovaralo o njegovu ugovoru, nije bio gramziv. Odvede li pak Cedevitu u euroligaški top 16 i osvoji li sve domaće trofeje, klub će ga sigurno nagraditi.

>> Emil Tedeschi oduševljen: Ovo nismo gledali deset godina!

Komentara 8

MO
mojazemlja
17:10 15.11.2015.

Haha..da nije u "šoldima" sve..koga ti...

Avatar links
links
22:47 15.11.2015.

nije u novcu sve?? pa vrati onaj početni milunček Sinju što ti je stari popalio iz bivše države a bio je namjenjen Sinju za obnovu od potresa!! vrati!!! za sportski dio svaka čast ali... zaboravili ste da ste bili smješni prije 2 tjedna a sada kao da ste svu pamet popili!!! samo mirno, ne valja puno poletiti!!!!

SV
svitilnik
21:06 16.11.2015.

Nije u šoldima sve govori čovjek koji je dobil šolde od hrvatske države i onih koji su dali živote za tu državu. Dobil je Cedevitu na dobre oči !!?? Bez Cedevite bi bil nula.Tražimo od HKS-a povlačenje svih hrvatskih klubova iz jugoslavenske ABA regionalne lige jer hrvatski porezni obveznici nežele plaćati tu sramotu. One koji to ne žele treba izbaciti iz HKS-a. Neka sami financiraju svoju sramotu. Iznad svega je da svi hrvatski klubovi igraju 1. Hrvatsku ligu kao prioritet. Nećemo plaćat ničiju sramotu. Ako vas to ne zanima hodite tamo gdje vas hoće ali Cedevitu ne damo. Ona je Hrvatska a mi smo Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije