Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Enkeovu tragediju oplakuje cijela njemačka

Elf u šoku: Zašto?

Robert Enke
Foto: AFP
1/2
11.11.2009.
u 19:23

Osim uplakane njemačke javnosti, Enkeovim samoubojstvom šokirani su i hrvatski reprezentativci. Posljednji gol u Bundesligi Klasnić je zabio upravo njemu.

Tragično stradali njemački vratar Robert Enke (32), koji se ubio skokom pod vlak ostavivši suprugu i osmomjesečnu kćer, ostavio je oproštajno pismo, no policija nije objavila njegove detalje. O Enkeu smo razgovarali i s hrvatskim reprezentativcima u Čatežu.

– Kad me supruga nazvala i rekla mi da se Enke ubio, cijelu večer bio sam u šoku. Sjećam ga se dobro iz Bundeslige, uvijek je bio izrazito miran. Znam da je izgubio dijete prije tri godine, a ovo je zaista strašno – kazao je Ivan Klasnić, koji je posljednji bundesligaški pogodak za Werder postigao protiv Hannovera, upravo – Robertu Enkeu!

Josip Šimunić teško je pronalazio riječi.

– Isuse Bože, tragedija, pokoj mu duši! – kazao je Šimunić.

Tražio ga je i Milan

Robert Enke igrao je s trojicom hrvatskih nogometaša: Željkom Sopićem u Borussiji (M), Tomom Šokotom u Benfici i Stjepanom Tomasom u Fenerbahçeu.

– Robert je bio najbolji vratar s kojim sam bio u istoj momčadi! U sezoni u kojoj je Borussia ispala iz prve lige, Enke je branio izvanredno. Tražila ga je cijela Europa, među ostalim i Milan, a on se odlučio za Benficu jer je ondje trener bio Nijemac Jupp Heynckes. Bio je iznimno drag i miran čovjek, normalan i druželjubiv. Nevjerojatno je to što se dogodilo – kazao je Željko Sopić.

Jučer se medijima obratila Enkeova udovica Teresa, s kojom je posvojio kćerkicu Leilu.

– Mislili smo da ćemo zajedno uspjeti prebroditi našu tragediju, da će ljubav sve nadvladati, ali, eto, nismo uspjeli – kazala je utučena Teresa Enke.

Nagađalo se da je pokojni Robert bio u teškoj depresiji nakon smrti kćeri prije tri godine, ali jedan je liječnik otkrio kako je on imao takvih problema još davno prije toga, još dok je branio u Turskoj i Španjolskoj.

– Iako se činio distanciranim, Enke je djelovao stabilno. Očito je smrt kćeri ostavila na njemu više traga nego što se mislilo – kazao je nogometaš Wolfsburga i reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović.

Otkazano Njemačka – Čile

David Jarolim, kapetan HSV-a, kazao je:

– Od tuge jedva dišem. Prvo je preminula njegova kći, sada i on. Strašno!

Napadač Schalkea Kevin Kuranyi također je bio šokiran Enkeovom smrću.

– Robert je bio divna osoba. Ni sam ne znam kako bih vijest prenio svojoj supruzi, koja je prijateljica s njegovom suprugom. Suosjećam s njegovom obitelji.

Njemački nogometni savez jučer je otkazao prijateljsku utakmicu s Čileom dogovorenu za ovu subotu, a u Enkeovu klubu Hannoveru razmišljaju da umirove njegov dres s brojem 1.

Momčad Hannovera oslobođena je treninga do ponedjeljka, a igračima je savjetovano da do tada treniraju individualno.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Francetic
Francetic
20:32 11.11.2009.

@domingo1981 a znas da ti meni dizes zivac, ti spadas pod osobe koje misle da se sa ljubavlju i razumjevanjem sve da izljeciti. Zasto nitko ne izusti ono sto skoro svi misle, - samoubojstvo je smrtni grijeh.

KI
Killer
21:55 11.11.2009.

Ne izbijajte vjerski sukob! Covjek se ubio, pokoj mu dusi i nadam se da ce stici u raj!

DO
domingo1981
20:17 11.11.2009.

@ mirUsvijetu a jesi nasao ostaviti komentar, svaka ti cast... uopce neznas u kakvoj se situaciji covijek mora naci da nesto tako uopce se usudi napraviti... hvala bogu da neznas... nedaj boze nitkome bolesnu dusu... a ljudima kao tebi pametmet dao da ne pisu gluposti poput tebe... trebo je tebe valjda zvati prije neg sto je skocijo... znas da si mi digao zivac...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije