Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afrički kup nacija

Ekv. Gvineja otvorila turnir pobjedom, osvojila milijun $!

'za sport........27.05.2002.......Tokamachi...SP Japan lopta u mrezi snimio sinisa hancic'
''
21.01.2012.
u 22:12

Velikodušnu nagradu je nogometašima Ekvatorijalne Gvineje obećao predsjednikov sin.

Na otvaranju Afričkoga kupa nacija, jedan od suorganizatora turnira, Ekvatorijalna Gvineja u prvom je kolu natjecanja svladala Libiju 1:0 pogotkom bivšeg igrača madridskoga Reala Javiera Balboe u 87. minuti.

No, osim tri boda, ta je pobjeda značajna i zato jer su nogometaši zaradili milijun dolara bonusa koji im je u slučaju pobjede obećao sin predsjednik države!

Također, Gvinejci su za svaki postignuti gol trebali dobiti 20.000 dolara od velikodušnog predsjednikova sina. No, bit će zadovoljni i s ovih milijun i 20.000 dolara.

Pred početak utakmice dogodila su se dva incidenta. Prvi je bio ispred stadiona, kad su navijači navalili na vrata stadiona, pa su organizatori bili prisiljeni pustiti ih bez prethodne kontrole. Na kraju je uredovala policija koja je koristila suzavac. A drugi je incident bio diplomatske prirode. Naime, Libijci su primijetili da je na službenim stranicama Afričkog nogometnog saveza njihova zastava još uvijek čisto zelene boje, što je obilježje režima svrgnutoga Moamera Gadafija. Libijci su, bijesni, protestirali, pa je pogreška ispravljena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije