Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI DOZNAJE

Ekskluzivno: City nudi golemi novac za Vuškovića! To je najveća ponuda koju je Hajduk ikada dobio

16-godišnji Luka Vušković debritirao za Hajduk protiv Dinama
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
06.06.2023.
u 09:30

"Pep Guardiola osobno je dao zeleno svjetlo za dovođenje Vuškovića. Ovo je treća Cityjeva ponuda za Vuškovića; prethodne dvije od 6.5 milijuna eura, odnosno 10+2 milijuna eura bile su odbijene. Više od ovoga posljednjega iznosa koji je Manchester City ponudio Hajduk sigurno neće dobiti jer Cityjev budžet, koji je ponudio za Vuškovića, na maksimumu je", kaže Fifin menadžer Branimir Ivanišević

Trenutačno najmoćniji europski klub, osvajač dvostruke krune u Engleskoj Manchester City ponudio je Hajduku deset milijuna eura za 16-godišnjega Luku Vuškovića, plus tri milijuna eura u bonusima, plus 15 posto od eventualnoga budućega transfera! A Hajduk na nju još nije poslao odgovor, možda i stoga što Hajduk nije u posjedu te ponude, nego se ona nalazi u inboksu elektroničke pošte Branimira Ivaniševića, licenciranog Fifina menadžera i poslovnog čovjeka iz Toronta.

O čemu je zapravo riječ? Potražili smo Ivaniševića i doznali detalje. Nakon što nam je pokazao ponudu Manchester Cityja, koju je – kaže – usmeno predočio i pokazao Hajdukovu sportskom direktoru Mindaugasu Nikoličiusu, istaknuo je kako mu je nije proslijedio na e-mail smatrajući kako bi je Hajduk mogao iskoristiti za licitiranje prema drugim klubovima.

– Prema Hajduku imam veliki respekt, a vjerujem i znam da njegovi čelnici rade pošteno i u najboljemu interesu kluba. Ja sam ovdje posrednik u poslu koji samo želi odgovor na pitanje pristaje li Hajduk na ponudu Manchester Cityja ili ne? Ili da pokažu neku drugu, konkretnu, veću ponudu za Vuškovića – kaže Ivanišević pa nastavlja:

– Ta Cityjeva ponuda aktualna je još od 19. svibnja, a ja do dana današnjega nisam dobio Hajdukov odgovor iako sam im rekao da imamo malo vremena. Manchester City spreman je čekati do ponedjeljka, a tada će u klubu prijeći na drugi projekt za “mladu perspektivu”, nažalost kako stvari stoje, umjesto Luke Vuškovića.

Foto: Privatni album

Branimir Ivanišević već mjesecima radi na ovome transferu.

– Osobno sam se potrudio da približim sliku ljudima iz kluba i Lukinome ocu da je ovo velika šansa za igrača i za Hajduk, a kratak je  period da odluče. Sada se mora brzo reagirati, pa i s "ne", i to je isto odgovor. Do danas (utorak, 6. lipnja) nisam dobio odgovor od Hajduka. Dugo City namjerava dovesti Luku, konkretan je bio od prvog dana, jedini je slao službene ponude – kaže Ivanišević.

GALERIJA Hajduk unatoč pobjedi nije obranio naslov juniora. Dinamo golijadom stigao do titule

16-godišnji Luka Vušković debritirao za Hajduk protiv Dinama
1/150

Da bi potvrdio svoju poslovnu vjerodostojnost, Ivanišević pokazuje i službenu punomoć koju mu je Hajduk dao za Vuškovićev transfer u Manchester City. Ona je izdana 1. veljače, a vrijedi do 31. kolovoza 2023. godine.

– Pep Guardiola osobno je dao zeleno svjetlo za dovođenje Vuškovića. Ovo je treća Cityjeva ponuda za Vuškovića; prethodne dvije od 6.5 milijuna eura, odnosno 10+2 milijuna eura bile su odbijene. Više od ovoga posljednjega iznosa koji je Manchester City ponudio Hajduk sigurno neće dobiti jer Cityjev budžet, koji je ponudio za Vuškovića, na maksimumu je. To je najviša ponuda koju je Hajduk ikada dobio za nekoga svoga igrača – dodaje Ivanišević.

A kakvi su Cityjevi planovi s Vuškovićem?

– Luki i njegovu ocu Manchester City poslao je prezentaciju njegova razvoja koja je najbitnija njegovu ocu. Oni su upućeni u sve detalje, na što je Lukin otac pozitivno reagirao. Manchester City vidi u Luki veliku perspektivu, pa bi ga za početak poslao na posudbu u neku od svojih filijala, jer ga u Hajduku ne planiraju kao startera za sljedeću sezonu. Primjerice, neki od tih klubova su španjolska Girona, talijanski Palermo... Tamo bi City pozorno pratio njegov razvoj – ističe Ivanišević.

VEZANI ČLANCI:

Najzanimljivije u cijeloj priči jest to što je Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić s Ivaniševićem, na poziv engleskog kluba jedan dan u travnju boravio u Manchesteru, posjetio Cityjevu akademiju, susreo se, među ostalim, sa Cityjevim direktorom nogometa Txikijem Begiristainom. Taj ga posjet, naravno, nije ni na što obvezivao, ali je ipak bio intrigantan jer je, kaže Ivanišević, Jakobušiću već tada PSG obećao da će dovesti Vuškovića, što smo mi (Manchester City i ja) poštovali.

Vuškovićev zastupnik poznati je izraelski agent Pini Zahavi. Do sada se za Luku najviše spominjao interes PSG-a, pa je Lukša Jakobušić bio prošloga vikenda i u Parizu. No, u ovom trenutku Luka Vušković još uvijek je igrač Hajduka, a vrlo je moguće, kaže Ivanišević, da ostane bez ozbiljne ponude jednoga velikana.

Luka Vušković najdarovitiji je hrvatski nogometaš u dobi od 16 godina. U protekloj je sezoni debitirao za prvu momčad bijelih; u prvenstvu je skupio osam, a u Kupu tri nastupa. Na putu prema Hajdukovu drugome mjestu u juniorskoj Ligi prvaka imao je šest nastupa. 

Komentara 8

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
15:40 06.06.2023.

Dinamo za te novce prodaje domara.

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
10:47 09.06.2023.

naigrat će se kao i Palaversa i ostali dijamanti..... i završiti u 3. francuskoj ligi

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
11:47 06.06.2023.

Za te pare prodati odmah.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije