Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN GOBAC

"EHF pomno pazi da se Final Four ne igra bez Nijemaca"

Zoran Gobac
Goran Stanzl | Pixsell
04.03.2010.
u 15:41

U nedjelju će Arena opet biti puna, sve su ulaznice (18 sati, HTV 2) za dvoboj rukometaša Croatije osiguranja i Hamburga u posljednjem kolu skupine C Lige prvaka već prodane.

Kako ih je u prodaju pušteno više nego za utakmicu prošle nedjelje sa Ciudad Realom, valja očekivati rekord klupskog prihoda od prodanih ulaznica. Nova je to pobjeda zagrebaša, u dvije utakmice privući će čak 30 tisuća gledatelja! Zadovoljstvo im tek kvari što Europski rukometni savez (EHF) igra neke svoje igre. I to ne prvi put.

– Izrazili smo EHF-u nezadovoljstvo suđenjem, raspravljat ćemo o tome i na večeri uoči ždrijeba osmine finala u Beču sljedeći ponedjeljak. Nismo to odmah shvatili, ali sada je očito da EHF pomno pazi na to da se Final Four u Kölnu ne igra bez njemačkih klubova – obrušio se na krovni savez koji organizira Ligu prvaka glavni menadžer zagrebaša Zoran Gobac.

Uski krug povlaštenih

Uporište mu nije teško pronaći, jer češki je sudački par u Areni nakrivio šešir na stranu Španjolaca, u La Manchi su europskom prvaku vjetar u leđa dali Rumunji. A Ciudad je jača momčad od Zagreba.

– Ništa oni ne žele prepustiti slučaju, suci imaju ulogu osigurača, u Areni se pomagalo Hamburgu. EHF forsira stvaranje uskog kruga povlaštenih klubova iza kojih stoji novac, nedopustivo je da o tome tko će u Final Four odlučuje marketing. To šteti rukometu, čiji razvoj svojim neradom EHF ne prati – kaže Gobac.

U nedjelju će suditi Islanđani. Ne očekuje se da će pomoći zagrebašima, valjda neće morati ni Hamburgu koji dolazi s velikih devet golova prednosti iz prvog susreta.

Zahvalnica PU zagrebačke

RK Croatiji osiguranju jučer je uručena zahvalnica PU zagrebačke zbog četverogodišnjeg uspješnog sudjelovanja u akciji “Više djece u sportu, manje na ulici”. Zagrebaši, naime, osmoškolcima daruju ulaznice za svoje utakmice koje se dijele na predavanjima koja u sklopu prevencije provodi Policijska uprava zagrebačka.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:16 04.03.2010.

besplatna dojava prolaz100posto.bloger.hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije