Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO PJACA:

Eh, da bar imamo potporu kao Rijeka... S navijačima bismo bili 30 posto bolji

26.10.2014., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 13. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Marko Pjaca.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
04.12.2014.
u 16:00

– Jedva čekamo tu utakmicu, pravi je to okršaj pri kraju sezone! Iako je Rijeka odlična, vjerujem da smo favoriti i da ćemo upisati bodove. Domaćini smo, imamo bodovnu prednost – kaže Pjaca.

Nakon odličnog početka sezone i dobrih igara po dolasku iz Lokomotive, Dinamov napadač Marko Pjaca (19) krajem rujna, poput većine suigrača, utopio se u sivilu. S reprezentativnog popisa, na kojem je ljetos bio, čak se preselio i na tribine, posljednja su dva mjeseca neprijeporno bila turbulentna za silno nadarenog nogometaša. Do nedjeljne utakmice u Puli, kad je pogotkom i asistencijom najavio povratak u formu...

Kramarić je savršen

– Možda bi sad bilo rano govoriti o nekakvom povratku, ipak je to bila samo jedna utakmica. No sigurno je da se osjećam bolje, vratio sam dobar dio samopouzdanja i nadam se da ću do kraja jeseni biti još i bolji. No o treneru ovisi kakvu ću minutažu imati – kaže Pjaca.

Na utakmici s Aalborgom u Zagrebu Pjaca je minutu prije drugoga gola Danaca imao veliku šansu i promašio je izjednačenje. Iako je Marko valjda posljednji na popisu onih kojima bi trebalo zamjeriti za taj poraz, je li ga taj promašaj pratio danima, je li razmišljao o tome?

– Naravno da jesam, ali sad je sve to spremljeno u onu ladicu ružnih sjećanja. Znao sam da sam pogriješio, grizao sam se, ali sam i shvatio da od toga nema ništa, nego da moram još bolje raditi kako bih sljedeći put mogućnost slične pogreške sveo na minimum. Nitko mi u svlačionici nikad nije prigovorio zbog toga...

Jeste li posljednja dva mjeseca bili svjesni da su vam igre ispod razine mogućnosti?

– Nisam baš ni imao neku zapaženu minutažu... Možda sam izgubio malo samopouzdanja, ali nisam to doživio kao da sam bio baš tako jako loš.

Neke ste utakmice gledali i s tribine?

– Da, nije baš neki doživljaj... Kad me prvi put nije bilo među kandidatima za sastav, bio sam tužan i iznenađen, bilo je to kod kuće protiv Astre. I tada sam odlučio da ću pojačanim radom učiniti sve kako bih se vratio u momčad! Usput, bio sam vrlo sretan zbog naše odlične igre i visoke pobjede, da netko ne bi pomislio suprotno.

Pojedinačno smo bolji

U subotu ste domaćini Rijeci, je li Dinamo favorit?

– Jedva čekamo tu utakmicu, pravi je to okršaj pri kraju sezone! Iako je Rijeka odlična, vjerujem da smo favoriti i da ćemo upisati bodove. Domaćini smo, imamo bodovnu prednost. Iako su Riječani možda u boljoj formi, iako nemaju slaboga mjesta u momčadi, a istodobno imaju savršenog Kramarića, nadam se pobjedi. Naša je pojedinačna kvaliteta opipljivija.

Zašto Rijeka igra dobro u Europi, a Dinamo ne?

– Ne znam, teško je odgovoriti na to pitanje. Rijeka je nova, pozitivna priča, uz sebe uvijek ima pun stadion i ta euforija oko njih daje im prednost u odnosu na nas.

Koliko vam nedostaje ta potpora s tribina?

– Igrao sam u Lokomotivi također pred praznim domaćim tribinama tako da sam se naviknuo. Sigurno je da nam nedostaje to vatreno ozračje i bili bismo sigurno 30 posto bolji da imamo potporu poput Rijeke – kaže Pjaca.

Za dvije-tri vrlo dobre igre početkom sezone Pjaca je bio nagrađen i reprezentativnim pozivom.

– Iskreno, iznenadio sam se kad sam vidio da me izbornik Niko Kovač pozvao! Nisam to očekivao i bilo mi je jako drago. Nastojat ću dobrim igrama opet nagnati izbornika da me pozove – zaključio je Pjaca.

>>Dinamova politika: Sportingova prevara igra, a talentirani Pjaca na tribini

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije