Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUP NACIJA

Egipat pobijedio Nigeriju nakon 47 godina!

Kup nacija Egipat
Reuters
12.01.2010.
u 20:49

Nogometaši Egipta, branitelji naslova pobjednika Afričkog kupa nacija, pobijedili su Nigeriju sa 3:1 u dvoboju 1. kola skupine C odigranom u Bengueli u Angoli pred 18.000 gledatelja.

Faraoni su svladali Nigeriju prvi put nakon 47 godina, iako su superorlovi bolje otvorili utakmicu te su u 12. minuti poveli odličnim pogotkom Hoffenheimova napadača Chinedua Obasija, koji je desnicom izbacio iz igre svog čuvara, a onda je točno s crte kaznenog prostora opalio ljevicom neobranjivo u desni kut egipatskog vratara El Hadaryja.

Nakon toga je Kalu Uche dva puta imao solidne pozicije za povećanje nigerijskog vodstva, no niti jednom nije pogodio na pravo mjesto.

Egipat je izjednačio u 34. minuti. Emad Moteab, 26-godišnji egipatski napadač, fino je iskoristio jednu dubinsku loptu, zaobišao vratara Nigerije Enyeamu koji je istrčao sa svojih vrata te gurnuo loptu u praznu mrežu.

Egipćani su bolju igru u nastavku kapitalizirali pogocima Ahmeda Hassana u 54. i Mohameda Gedda u 87. minuti. Prijelomni je, zapravo, bio Hassanov pogodak za postizanje kojeg je trebalo i ponešto sreće. Naime, nakon što je loptu uputio, ona se odbila od Taiwoa i promijenila smjer.

Reprezentacije Mozambika i Benina odigrale su bez pobjednika, 2:2, gdje je Benin izgubio veliku šansu za prvu povijesnu pobjedu.

 

AKN, 1. kolo C skupine:

Egipat – Nigerija 3:1 (Moteab 34, Hassan 54, Geddo 87 ( Obasi 12)

Benin - Mozambik 2:2 (Omotoyossi 15 – 11 m, Khan 20 – ag / Miro 30, Fumo 54)

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije