Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski napadač gostuje kod bivšeg kluba

Eduardo: Ne dolazim zbog osvećivanja

\'eduardo4_nnn_spo_181010\'
VL
19.10.2010.
u 08:11

- Često s Duduom razgovaram o Arsenalu. Emotivno sve to proživljava, no ne bojim se za njega - kaže Srna.

Nakon što je ljetos potpisao za Šahtar, Eduardo da Silva sigurno se nije nadao tako brzom povratku na Fly Emirates. No, ždrijeb Lige prvaka spojio je Šahtar i Arsenal u istu skupinu.

– Istrčim li na travnjak, bit će to za mene vrlo emotivan trenutak. No, pokušat ću se usredotočiti na igru – rekao je hrvatski napadač te dodao:

– Ne tražim nikakvu osobnu osvetu u Londonu. No, želim da me večeras zapamte kao najboljeg na terenu, a ne samo kao bivšeg igrača topnika.

Mijenja dres s Fabregasom

Prisjetio se Eduardo najružnijeg trenutka tijekom igranja u Arsenalu, teške ozljede gležnja nakon starta Taylora.

– To mi je promijenilo sportsku karijeru. Ne znam što bi se točno dogodilo da nije bilo te ozljede, no s većim kontinuitetom igara možda bih i ostao u Arsenalu – zaključio je Dudu.

Hrvatski reprezentativac smatra da Šahtar nije bez šansi na Fly Emiratesu.

– Bit će to teška utakmica, no mirni smo, neopterećeni, zbog dvije pobjede na startu. Zbog toga ćemo biti jako opasni i mogli bismo čak i pobijediti – najavio je Eduardo.

Očekuje topao doček navijača topnika.

– Navijači su me uvijek podržavali, ostali su mi u srcu, a nadam se i ja njima.

Eduardo je već odlučio da će u večerašnjoj utakmici zamijeniti dres s Fabregasom, a u Donjecku s Denilsonom.

– U stalnom sam kontaktu s Denilsonom, Fabregasom i Van Persiejem. Jedva čekam da vidim svoje prijatelje i bivše suigrače u Londonu – zaključio je Eduardo da Silva.

Šahtarov kapetan Darijo Srna vjeruje u Eduarda.

– Emotivno to proživljava, puno pričamo o tom Duduovu povratku, no ne bojim se za njega – rekao je Srna.

Ne u mlin topnika

Emocije rade i u Šahtaru. Koji je u Ligi prvaka startao s dvije pobjede, bez primljenoga gola. Naš reprezentativac procjenjuje da su najvažnije početne minute dvoboja.

– Važno je ne ulaziti u veliki rizik, biti siguran u sebe i ne pasti na početku. Jer, kad Arsenalu uđete u mlin onda ste u trenutku gotovi, jednostavno vas samelje – zaključio je kapetan Šahtara.

Trener Arsenala Arsene Wenger kaže da se veseli što će opet zagrliti Eduarda.

– Jako cijenim Dudua i žao mi je što smo ga morali prodati. No, nisam mu mogao jamčiti minute, a u godinama je kada ne smije sjediti na klupi – objasnio je trener topnika te dodao:

– Svaka mu čast, nije se predao nakon teške ozljede, a mnogi bi odustali.

Komentara 4

MA
Majur
09:55 19.10.2010.

Bolje da je otisao iz engleske jer je to \"mesarskI\" nogomet,on se ozlijedio,kranjcar,corluka i modric.........nisu pare sve......

Avatar Topgen
Topgen
10:10 19.10.2010.

Po nekom nepisanom pravilu Dudu ce zabit protiv svog bivseg kluba.

FE
febo
10:55 19.10.2010.

Topgen , iz tvojih usta u Božje uši , baš bi mi bilo drago da im spraši koju golčinu , a još bi bilo super da je odlučujuća i da englezi zbog toga gola spuše tekmu !!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije