Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šahtar

Eduardo je i dalje najučinkovitiji napadač Lige prvaka ove sezone

'Shakhtar Donetsk\'s Eduardo (L) fights for the ball with Barcelona\'s Gabriel Milito during the second leg of their Champions League quarter-final soccer match at the Donbass Arena in Donetsk April 1
'GLEB GARANICH'
13.04.2011.
u 18:38

Već tri godine navijam za Šahtar, volim njihovu igru. Napreduju svake godine pa se nadam da nećemo igrati i iduće godine, kaže Guardiola.

Prema Uefinoj statistici najučinkovitiji igrač Lige prvaka ove sezone nije Messi, Ronaldo ili Eto'o nego hrvatski napadač i član Šahtara Eduardo da Silva!

Naime, on je u šest utakmica Lige prvaka ove sezone (253 minute) zabio četiri gola iz samo šest pokušaja, što je 66 posto uspješnosti. Najbliži su hrvatskom reprezentativcu napadač Bayerna Mario Gomez i Intera Samuel Eto'o, čija je realizacija 61 posto (za osam golova trebalo im je osam šuteva prema vratima).

Prvom strijelcu Lige prvaka Lionelu Messiju za devet je golova trebalo 26 šuteva prema golu (34%), a Ronaldu je za pet golova trebao 21 šut (23%).

Eduardo je sa četiri pogotka 8. najbolji strijelac Lige prvaka u ovoj sezoni. Klasu je dokazao i u prekjučerašnjoj utakmici protiv Barcelone, iako ga je trener Lucescu u igru uveo tek u posljednje 32 minute. Barcelona je ipak bila bolja te na Donbass Areni slavila (1:0) Messijevim pogotkom u 43. minuti.

– Trebalo nam je neko vrijeme da se pokrenemo, ali jednom kad smo to učinili, počeli smo dominirati. Znali smo da će biti teško, znali smo da ćemo ih morati odbiti u ranoj fazi. Nakon toga su pomalo počeli gubiti srčanost, kada su vidjeli da im situacija postaje nemoguća – opisao je trener Barcelone Josep Guardiola te dodao:

– Već tri godine navijam za Šahtar, jako mi se sviđa njihova igra. U pitanju je momčad koja jako napreduje svake godine, a ja se iskreno nadam da nećemo i iduće godine igrati protiv njih.

Njegov kolega s klupe ukrajinske momčadi Mircea Lucescu priznao je da je u Šahtarovoj igri nedostajao samo jedan detalj kako bi eliminirali Barcelonu.

– Odlično smo se pripremili za njih, znali smo sve njihove prednosti i mane. Jedino što nam je nedostajalo u igri jest Lionel Messi. Da je igrao za Šahtar, izbacili bismo Barcelonu – rekao je rumunjski stručnjak.

U detaljnoj Uefinoj statistici, uz Eduarda, jako dobro stoji i kapetan Šahtara Darijo Srna. Hrvatski je kapetan s pet asistencija drugi najbolji u toj kategoriji, iza veznjaka Real Madrida Mesuta Özila koji ih ima šest.

Prvo pak mjesto Srna dijeli u broju pretrpljenih prekršaja. On i napadač Rangersa Steven Naismith čak su 24 puta zaradili prekršaj za svoju momčad.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
19:28 13.04.2011.

Ja se pitam tko dozvoli ovakovo sranje i pisanje obakovih gluposti

DR
dragogera
20:04 13.04.2011.

strasno,osim sto si je popravio financijsko stanje,u sahtaru bas nista dobro mu ne ide,igra isto koliko je igrao u arsenalu,samo nekako mi se cini da je lakse biti rezerva u arsenalu nego u sahtaru,tj. manje boli,eto sad nek i kranjcar ode tamo pa jos malo ce nam pola reprezentacije sjediti na klupi ,doduse kadsa igra stvarno je dobar dudu,mijenjaj klub

OB
-obrisani-
20:43 13.04.2011.

Dudu i Šimunić, čak i kada ulaze s klupe, daleko su najbolji hrvatski reprezentativci. Kada igraju oni, igra i naša reprezentacija. Jasno, mislim na one prave protivnike, a ne jazavce kojima zabija i polupokretni Niko Kranjčar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije