Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica

Džudaši gala-večerom 
proslavili 65. rođendan Saveza

Rođendan - Hrvatski džudo savez
Foto: Hrvatski džudo savez
1/7
16.12.2016.
u 13:07

Još prije desetak godina s međunarodnih turnira i velikih natjecanja vraćali smo se godišnje sa po 3-4 medalje u svim uzrastima, a posljednje četiri godine taj je broj između 60 i 70, da bismo ove godine osvojili 90 medalja. Osim rezultatske, naša je misija i da se borimo da džudo uđe u što više osnovnih škola u borbi protiv vršnjačkog nasilja, ali i da se njime što više građanstva bavi rekreativno - kazala je Sanda Čorak

Hrvatski džudo savez sinoć je gala-večerom u hotelu Westin proslavio 65. rođendan. A upravo toliko je stara i Međunarodna džudo federacija čiji je predsjednik Marius Vizer osobno svjedočio svečanosti.

Štoviše, on je Sandi Čorak, predsjednici HJS-a uručio posebno priznanje Međunarodnog olimpijskog odbora za izvanredan doprinos promociji razvoja ženskog sporta i sudjelovanja žena u sportu.

A sudjeluju hrvatski džudaški dužnosnici i u obnašanju važnih dužnosti u Europskoj džudaškoj federaciji pa je tako Hrvoje Lindi sportski direktor, a Mario Krvavac u odjelu za promociju natjecanja.

- Još prije desetak godina s međunarodnih turnira i velikih natjecanja vraćali smo se godišnje sa po 3-4 medalje u svim uzrastima, a posljednje četiri godine taj je broj između 60 i 70, da bismo ove godine osvojili 90 medalja. Osim rezultatske, naša je misija i da se borimo da džudo uđe u što više osnovnih škola u borbi protiv vršnjačkog nasilja, ali i da se njime što više građanstva bavi rekreativno - kazala je Sanda Čorak.

S obzirom na iznimno visoku razinu, vjerojatno i cijenu, ove svečanosti, dojma smo da je riječ o nacionalnom savezu koji vrlo čvrsto stoji na svojim nogama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije