Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORILAČKI SPORTOVI

Dževad Muftić proglašen borcem večeri na MMA spektaklu u Makedoniji

borba
Foto: Vecernji.hr
1/6
27.10.2015.
u 11:29

U glavnoj borbi večeri nastupili su sjajni domaći borac Ilija Adonov i jednako odličan Dževad Muftić iz BiH koji su odradili fantastičnu prvu rundu sjajnim i kontinuiranim izmjenama udaraca u stand upu

U Makedoniji u gradu Velesu (sportska dvorana Gemidzii) dana 24.10.2015. godine održan je spektakularni treći po redu borilački MMA spektakl iz serije NFCL turnira (Night Fight Champion League) gdje je nazočilo preko 5200 posjetitelja koji su imali priliku gledati sveukupno odličnih 18 MMA borbi u kavezu, uključujući i uvodne.

U glavnoj borbi večeri nastupili su sjajni domaći borac Ilija Adonov i jednako odličan Dževad Muftić iz BiH koji su odradili fantastičnu prvu rundu sjajnim i kontinuiranim izmjenama udaraca u stand upu, no mali trenutak nepažnje a vjerojatno i umora koštao je do tada odličnog Andova kobne greške budući je zadobio par povezanih udaraca u bradu nakon čega je doslovno nokautiran ostao stajati na nogama! Ujedno, Dževad Muftić je proglašen borcem večeri.

Općenito vrhunska borilačka priredba, vrhunski fight card ispunjen odličnim mladim MMA nadama u kojima su sasvim logično po zastupljenosti prednjačili Makedonci dok je čak 6 Hrvata ostvarilo pobjede, odlično medijsko praćenje ovog eventa u Makedoniji, doslovno puna dvorana do posljednjeg mjesta gdje je i srušen rekord dvorane sa oko 5200 posjetitelja, dobro suđenje bez većih problema, te sve veći interes mnogih MMA i kickboxing boraca za nastupom u ovoj organizaciji, potvrda su sjajnog rada i rezultata koje plijene pozornost ne samo u Hrvatskoj već o šire.

Već sada je sigurno da će kvalifikacijski turnir za super spektakl koji se priprema početkom 2016. godine u Splitu, biti održan van Europe gdje će nastupiti neeuropska respektabilna MMA i kickboxing imena koji će tražiti svoj put kao prvi izazivači za MMA i kickboxing pojaseve u NFCL-u.

Zasada izvjestan pretedent za pojas je hrvatski MMA borac Teo Radnić koji je povezao niz od 4 MMA pobjede, mada je šteta što je izostao njegov meč na ovoj priredbi budući se njegov protivnik Miloš Dujčinović iz Srbije ponio neprofesionalno i čak dva puta pao na vaganju temeljem čega je diskvalificiran, stoga je ispred Radnića vrlo vjerojatno zahjevan meč prije mogućeg pohoda na pojas. Sjajnu formu potvrđuje odličan sarajevski nokauter Dževad Muftić koji je već pokazao da će biti veliki favorit u kategoriji u pero lakoj kategoriji jer zbilja je pobjedio zahtjevne protivnike do sada.

Svakako je potrebno istaknuti zasada dva Makedonca koji su ostavili poseban dojam na ovoj priredbi a to su upravo Adonov koji je unatoč porazu dobio poziv za slijedeći event te Zlatko Petrovski, jedan od najboljih BJJ boraca iz Makedonije.

Evo i rezultata svih mečeva:

1. Nerdin Fejzović (BiH) vs Filip Stefanovski (MAC), -68 kg, pobjednik Stefanovski TKO, 1.runda

2. Alen Kapic (SLO) vs Ivan Milosev (MAC), -72 kg, pobjednik Kapič TKO, 1.runda

3. Zvone Vrkić (CRO) vs Viktor Kitanov (MAC), -74 kg, pobjednik Vrkić gušenjem, 1. runda

glavne borbe:

Edo Čavrk (CRO) vs Toše Cvetkov (MAC), -84 kg, pobjeda Čavrk, TKO, 1.runda
Aleksandar Zatkovski (MAC) vs Anto Palavra (BiH), -66 kg, pobjeda Zatkovski, TKO, 1.runda
Dejan Stefanovski (MAC) vs Jasmin Vrksic (BiH), -84 kg, pobjeda Stefanovski, GnP, 1.runda
Aleksandar Rakas (CRO) vs Sladjan Dragišić (SER), -77 kg, pobjeda Rakas, TKO, 1.runda
Miloš Dujčinović (SER) vs Teo Radnić (CRO), -93 kg, pobjeda Radnić 
Ermin Hodžić (BiH) vs Ivan Garčević (MNE), -84 kg, pobjeda Hodžić, submission, 2.runda 
Zlatko Petrovski (MAC) vs Aldin Osmančević (BiH), -77 kg, pobjeda Petrovski, poluga, 1.runda 
Damir Knego (CRO) vs Milan Vrbić (SER), +93 kg, pobjeda Knego, TKO, 1. runda
Martin Danev (MAC) vs Petar Crmarić (CRO), -66 kg, pobjeda Crmarić, gušenje, 1. runda
Domagoj Obradović (CRO) vs Nenad Padori (SER), -93 kg, pobjeda Obradović, nokaut, 1. runda
Dejan Trajkovski (MAC) vs Vedi Islamović (BiH), -77 kg, pobjeda Trajkovski, TKO, 1. runda
Marjan Angeleski (MAC) vs Ivan Vicic (SER), +93kg, pobjeda Angeleski, nokaut, 1. runda
Ilija Andonov (MAC) vs Dževad Muftić (BiH), -66 kg, pobjeda Muftić, nokaut, 1. runda

sudac: Zoran Spasov (MAK)

Komentara 1

Avatar Mordekaiser
Mordekaiser
23:33 27.10.2015.

jedno sigurno nemozes promasit da je ovaj bosanac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije