Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlata

Dvostruko slavlje u pijesku, zlata za naše rukometaše i rukometašice

pijesak
Eurohandball
09.07.2011.
u 21:12

Rukometašice su u finalu svladale Dankinje nakon raspucavanja, a rukometaši su pobijedili Rusiju

Rukometaši i rukometašice Hrvatske osvojili su zlatne medalje na europskom prvenstvu u rukometu na pijesku koje je održano u Umagu. Gotovo ispunjen stadion u Stella Marisu svjedočio je sjajnim finalnim utakmicama u kojima su naši izašli kao pobjednici.  

Uzvratile Dankinjama

- Ide mi u životu, ide mi - pjevušila je Mateja Brezić, izbornica ženske reprezentacije, svojedobno reprezentativka koja je igrala u Lokomotivi i Podravki.

U finalu su naše djevojke pobijedile Dansku nakon raspucavanja. Prvi set su dobile sa 20:12, da bi u drugom Dankinje pobijedile sa 22:20.U raspucavanju su naše imale više sreće i znanja.

 - Uzvratile smo im za poraz u skupini. Tada smo mi izgubile nakon raspucavanja. S dvoranskim rukometom sam se davno oprostila, sada je ovaj na pijesku moja preokupacija - rekla je Vlatka Šamarinec, koja je dugo igrala za Trešnjevku.

Naše djevojke su u finalu igrale u sljedećem sastavu: Bazzeo 12, Vidović 12, Ačkar 10, Šamarinec 7, Lovrić 6, Bukovina, Daskijević, Knježević.

Rukometaši su u finalu i treći put na ovom prvenstvu bili bolji od Rusije. Prvi set su dobili sa 21:16, a drugi sa 19:18.  

Bilo je čupavo

- Bilo je čupavo. Kod 19:18 u drugom setu zatražili smo time-out desetak sekundi prije završetka utakmice. Kada smo htjeli krenuti, suci su nam odmah uzeli loptu i još je netko od naših zaradio isključenje. Rusi su imali četiri igrača protiv naša dva, ali smo se u četiri sekunde uspjeli obraniti - rekao je Hrvoje Horvat, kapetan reprezentacije koji je odmah potrčao da uzme jednogodišnju kćerku Taru u naručje.

Za Hrvatsku su igrali Đikić 17, Horvat 10, Vojnović 9, Šandrk 4, Biuklić, Totić, Jurić i Paraždik, a zbog sunčanice u krevetu je jučer ostao Vladušić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije