Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA liga

Dvojac iz Los Angelesa na rubu ispadanja iz doigravanja

durant bryant
Reuters/Pixsell
20.05.2012.
u 11:09

Los Angeles Lakersi gube u svom polufinalu Zapadne konferencije od Oklahome 3-1, a Clippersi zaostaju za San Antonijom 3-0.

Kako sada stvari stoje, Los Angeles neće još dugo gledati vrhunsku košarku ove sezone. Bar ne u samom gradu. Naime, oba su kluba iz Grada anđela na rubu ispadanja iz doigravanja u NBA ligi. U polufinalima Zapadne konferencije Los Angeles Lakersi gube u seriji protiv Oklahome 3-1, dok njihovi gradski rivali Clippersi zaostaju za San Antonio Spursima 3-0.

I to nakon sinoćnjih poraza oba kluba. Los Angeles Lakersi na svom su parketu imali +9 ulazeći u zadnju četvrtinu, čak 11 koševa prednosti 7:45 minuta do kraja, no tada su se ugasili. Oklahoma je na krilima Duranta i Westbrooka preokrenula po drugi put utakmicu u svoju korist i na kraju slavila pobjedu 103:100. Durant je za Gromove zabio 31 koš uz 13 skokova, a Westbrook je bio još efikasniji sa 37 koševa te 5 asistencija.

Ništa manje opasan nije bio ni Kobe Bryant kod Lakersa sa 38 koševa, 8 skokova i 5 asistencija, ali nije mogao sam.

Inače, bio je ovo prvi poraz Lakersa u doigravanju od 1983. godine da su u zadnju četvrtinu ušli s najmanje devet koševa prednosti, a da nisu pobijedili.

Peta utakmica igra se u Oklahomi u noći na utorak, u 3.30 po srednjeeuropskom vremenu.

A pobjede su postale svakodnevica za San Antonio Spurse. Momčad Gregga Popovicha povela je 3-0 u seriji protiv LA Clippersa nakon što ih je u gostima svladala 96:86. Sedamnaesta je to uzastopna pobjeda Spursa, računajući i osnovni dio sezone, čime su izjednačili vlastiti NBA rekord iz 2004. godine. No, ovaj su put do pobjede došli uz dosta muke. Početkom druge četvrtine gubili su čak 24 razlike, ali već do poluvremena taj su zaostatak smanjili na -10. A u trećoj su eksplodirali i potpuno preokrenuli dvoboj, tako što su sami poveli 13 razlike!

Pobjeda nad Clippersima u trećoj utakmici serije ujedno je sedma uzastopna Spursa u doigravanju, što nikad dosad u povijesti kluba nisu ostvarili.

Četvrta utakmica igra se u Los Angelesu već u noći na ponedjeljak, u 4.30 ujutro po srednjeeuropskom vremenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije