Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAFITE – DŽEKO

Dvojac Grafite – Džeko zabio čak 35 golova!

06.04.2009.
u 13:56

Poglavito zbog odličnih igara u reprezentaciji BiH, Edin Džeko u zadnje je vrijeme zasjenio suigrača u Wolfsburgu, Brazilca Grafitea. Taj je dvojac ove sezone zajedno zabio čak 35 golova, Grafite je na 18 odigranih utakmica bio strijelac 20 puta!

– Grafite je fantastičan igrač, njegov je potencijal nevjerojatan. Ima izrazito pozitivan stav prema igri, cijelu utakmicu radi za momčad, a istodobno je silno efikasan. Njegova je strast prema nogometu neopisiva – prepun je lijepih riječi za razigranog napadača trener Wolfsburga, Felix Magath.

Edinaldo Batista Libano Grafite rođen je 2. travnja 1979. godine u Sao Paulu, a u Wolfsburg je došao prije godinu i pol iz francuskog Le Mansa. Prije šest godina bio je i osvajač Srebrne lopte u brazilskom prvenstvu, bio je drugi strijelac lige. Igrajući za Sao Paulo, Grafite je 2005. godine osvojio Ligu Paulista, zatim Kup osloboditelja, te Interkontinentalni kup. U karijeri je upisao i jedan nastup za reprezentaciju Brazila, nastavi li s ovako dobrim igrama, izbornik Dunga obratit će pozornost na njega.

Prije dva tjedna Grafite je Schalkeu zabio tri gola, a Bayern je potopio dvama pogocima. Fantastičan je bio njegov drugi, pravi “brazilski” gol – u Bayernovu je petercu “promiješao” dva braniča i vratara, te petom poslao loptu u mrežu! Baš za sladokusce...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije