Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDEALAN TRENUTAK

Dvoboj kapetana: Luka, vrijeme je da poravnaš račune s Busquetsom!

Slavko Midzor/PIXSELL
25.06.2021.
u 08:30

Zanimljivo, ovo je treći uzastopni Euro na kojem ćemo se sastati, a još je zanimljivije da su svih tih godina u svojim reprezentacijama Luka Modrić s jedne te Sergio Busquets s druge strane.

U ponedjeljak 28. lipnja čeka nas novi nogometni spektakl, Hrvatska u osmini finala igra protiv velike Španjolske. Bit će to naš deveti međusobni dvoboj, a zasad su nešto uspješniji Španjolci, ali neznatno.

Furija protiv nas ima četiri pobjede, Vatreni su slavili triput, dok je samo jednom završilo bez pobjednika, u prijateljskoj utakmici u Splitu 2000. kada je rezultat bio 0:0. Protiv Španjolske naša je nogometna reprezentacija upisala prvu baš veliku pobjedu, onu kad smo slavili s 2:0 1994. godine i to u gostima.

Zanimljivo, ovo je treći uzastopni Euro na kojem ćemo se sastati, a još je zanimljivije da su svih tih godina u svojim reprezentacijama Luka Modrić s jedne te Sergio Busquets s druge strane. Stoga i ne čudi da su upravo ta dvojica vrhunskih nogometaša i kapetani svojih momčadi. Luka i Sergio u posljednjem su se desetljeću sastali mnogo puta jer su i klupski rivali, jedan je as madridskog Reala, a drugi Barcelone.

15.11.2018., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 4, 3. kolo, Hrvatska - Spanjolska. Andrej Kramaric, Sergio Busquets, Marcelo Brozovic, Luka Modric, sudac Aleksei Kulbakov. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

Proučili smo sve njihove međusobne susrete i došli do spoznaje da su u klubovima međusobno odigrali 22 susreta, devet puta slavio je naš Luka, isto toliko puta Sergio, dok su četiri puta utakmice završile bez pobjednika. Kada se gleda reprezentativna karijera, Busquets ima jednu pobjedu više jer je sa Španjolcima slavio na Euru 2012. s 1:0 u Gdanjsku te u Ligi nacija sa 6:0 u Elcheu.

Luka ima pobjedu u Ligi nacija kad je s Hrvatskom slavio 3:2 na Maksimiru (Modrić nije ulazio u igru kad je Hrvatska na Euru 2016. pobijedila Španjolce). 

Dakle, kad se zbroje sve klupske i reprezentativne utakmice u kojima su stajali jedan nasuprot drugome na terenu, španjolski nogometaš ispada mrvicu uspješniji – upravo za tu jednu pobjedu koju bi vatreni mogli ostvariti i izjednačiti se po broju pobjeda sa Španjolcima. Luka, vrijeme je da izravnaš račune s Busquetsom!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije