Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se izbornik

Dvije rukometne legende odbile ponudu HRS-a, ne žele preuzeti klupu hrvatske reprezentacije!

Tomislav Grahovac i Zoran Gobac
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
14.02.2017.
u 11:49

Iskreno, poziv iz Hrvatske me ugodno iznenadio. Mislio sam da me se ondje više nitko i ne sjeća. Nažalost, imam već dogovorenu operaciju kuka, a i još važeći ugovor s Katarskim rukometnim savezom. Čeka me Azijsko prvenstvo, tako da ne mogu doći u Hrvatsku – poručio je sjajni španjolski trener Valero Rivera

Valero Rivera i Ulrik Wilbek brzo su ispali iz utrke za mjesto rukometnog izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije. Dvojica trofejnih i iskusnih trenera zahvalila su se našem savezu.

– Iskreno, poziv iz Hrvatske me ugodno iznenadio. Mislio sam da me se ondje više nitko i ne sjeća. Nažalost, imam već dogovorenu operaciju kuka, a i još važeći ugovor s Katarskim rukometnim savezom. Čeka me Azijsko prvenstvo, tako da ne mogu doći u Hrvatsku – poručio je sjajni španjolski trener Valero Rivera kojeg se dobro sjećaju navijači Zagreba.

U Montpellieru 24 godine

Naime, vodeći Barcelonu triput je u finalu Kupa prvaka bio bolji od zagrebaša.

Ulrik Wilbek pak ima druge planove. I to ne rukometne...

– Rukomet mi je trenutačno u drugom planu. Sad se ozbiljno bavim politikom – poručio je iz Danske trener koji je sa ženskom reprezentacijom Danske bio europski, svjetski i olimpijski prvak.

Od stranaca su u igri još ostali Juan Carlos Pastor, Španjolac koji je trenutačno na klupi mađarskog Pick Szegeda, i Francuz Patrice Canayer. Zanimljiva je priča s Canayerom. Trener je u Montpellieru pune 23 godine. S tim francuskim klubom bio je prvak Europe 2003. godine. Bio je to jedan od najluđih finala u povijesti. Portland je na uzvratnu utakmicu došao s osam pogodaka prednosti iz prve utakmice, no ni to mu nije bilo dovoljno jer je domaćin u uzvratu slavio pobjedu 31:19. Imao je Canayer odličnu momčad – Omeyer, Karabatić, Guigou, Anquetil, Dinart, Martini... Od hrvatskih igrača u Montpellieru, trenirao je samo Petra Metličića.

Koordinator nakon izbornika

– Za sada više ne pregovaramo ni s kim dok ne vidimo kako će se ovi kandidati očitovati. Mislim da ćemo imati izbornika za najduže dva tjedna. Prvo okupljanje hrvatske muške reprezentacije predviđeno je za travanj – rekao je Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Što je s mjestom koordinatora za muški rukomet, s obzirom na to da je Ivano Balić dobio otkaz?

– O tome ćemo razmišljati kada dobijemo novog izbornika i kada on složi stručni stožer – zaključio je Grahovac.

Nekako je ipak sve izglednije da će novi izbrnik biti Hrvat. Jer, stranac bi bio rješenje samo na kratke staze, a to nikako nije dobro. Nijedno ime, zvao se on Rivera, Wilbek, Onesta ili Constantini, ne može garantirati da ćemo na domaćem parketu osvojiti medalju. Nije daleko ni istina da se neki naši poznati stručnjaci boje sada sjesti na klupu jer nisu sigurni da će osvojiti medalju. Vlado Stenzel, hrvatski trener koji je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio olimpijsko zlato u Münchenu 1972. godine, te s Njemačkom svjetsko zlato 1978. godine, ima svoje favorite za klupu: Lino Červar i Sead Hasanefendić.

Delegacija HRS-a jučer je bila na sastanaku u Beču, u sjedištu Europskog rukometnog saveza.

– Imamo problema s dvoranom u Splitu. Naime, objekt nije baš u najboljem stanju, a nema ni tko potpisati s nama ugovor uime grada Splita, koji bi trebao biti domaćin hrvatskoj reprezentaciji u skupini na EP-u – rekao je Zoran Gobac, dopredsjednik HRS-a.

Koje su druge mogućnosti?

Zadar. Htjeli bismo da Hrvatska ovaj put igra u Dalmaciji. Zadnja opcija nam je Zagreb, gdje bi se onda igrale dvije skupine. Za desetak dana imat ćemo više informacija – istaknuo je Gobac.

Komentara 13

DU
Deleted user
13:09 14.02.2017.

Ma sram vas bilo, mi kao rukometna nacija, kome to uopće može pasti na pamet..i ond da dečki osvoje medalju, svi bi rekli, pa da...Rivera je to....ajde molim bolje i moja baba Anka na čelu rep. nego stranac..jel imate ponosa!?

KE
kentie
14:33 14.02.2017.

ajmo malo mutit, kemijat, žmikat, cijedit i iscijedit..npr. zašto repku ne bi vodio npr, ovaj tandem: Džomba-Šprem, ili Sarač i Kina...ili Bašić-Sarač i koordinator: Goran Šprem te savjetnik npr. Mirza Džomba..ili što je sa Smailagićem..Lino oš neš Bangladeš, imaš uvjete.. high money, I'm sorry can't pay you to much heavy...pa nije smak svijeta, ak Lino Harlekino ne bu štel...i dalše bu po tamburi dobijala njegova Macedonia od rvaških bojovnika...pa nek on i dalše caruje i kraljuje vo rukomet na Macedonia...mi tak i onak imamo Peteva vo fuzbal nach Agram, hahahaaaaa...i tutek nam je dost vo bugarsko-mahedonske kombinatorike na Hrvaškem...rukohvat žarometu....hahahaa...

DU
Deleted user
20:32 14.02.2017.

Ima trenera puno ali to nije problem ! Problem se zove Gobac !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije