Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RI SPORT U 2008. Dva velika dostignuća i jedno veliko natjecanje obilježili riječki sport

Dvije olimpijske bronce i EP u plivanju za povijest

27.12.2008.
u 11:42

Snježana Pejčić, članica Streljačkog kluba Lokomotiva, do kraja će života pamtiti 2008. godinu i Olimpijske igre u Pekingu. I ne samo ona, nego i cijela riječka i hrvatska sportska javnost!

Pejčić za povijest
Pejčić je u Pekingu osvojila brončanu medalju, prvu žensku hrvatsku medalju na Ljetnim igrama. Tekvandoašica Sandra Šarić iz Senja također je iz Pekinga donijela broncu, a nastup na Igrama prvi su put izborila dva riječka jedriličara, Marin Lovrović mlađi i Siniša Mikuličić u klasi Zvijezda.

Gradnjom novog impresivnog bazena na Kantridi Rijeka je stvorila uvjete za domaćinstvo Europskog plivačkog prvenstva u kratkim bazenima, koje se sjajno uklopilo u obilježavanje stotog rođendana Sportskog društva Primorje 08. Prvenstvo je bilo i rezultatski i organizacijski vrlo uspješno.

Hrvatski plivači osvojili su četiri medalje – sjajna Sanja Jovanović dva zlata uz svjetski rekord, Duje Draganja broncu, i još jednu štafetu. Fenomenalni rezultat i rekordan broj plivača na europskoj smotri, sjajna atmosfera, 300-tinjak volontera koji su se brinuli s ostalim članovima organizacijskog tima da sve teče “kao po loju”, bio je to ispit koji je Rijeka položila s odličnim, i ostavila nadu da će ponovno ugostiti plivačku kremu - možda i svjetsku.

Još je jedna djevojka ostvarila sportski san – karatistica Zameta Ema Aničić osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu u Japanu. I to je medalja za povijest, prva hrvatska medalja sa Svjetskog prvenstva.

I tu nije kraj uspjesima žena, odbojkašice Rijeke Kvarner VIG-a već neko vrijeme caruju hrvatskim odbojkaškim parketima. Osvajačice Kupa i prvenstva Hrvatske u prošloj su sezoni prvi put izborile nastup u Ligi prvakinja, te završni turnir Interlige. Ove godine obranile su četvrti put zaredom naslov pobjednica Kupa, što im je ukupno osmi naslov.

Nogometaši za zaborav
Nogometašima Rijeke lanjska je sezona za zaborav – sramotan nastup u Interoto kupu, zakašnjela reakcija klupskog vodstva kada je smjena trenera Dalića u pitanju, otpisivanje više od pola momčadi... rezultiralo je novom, pomlađenom momčadi s rezultatskim oscilacijama, koje su došle glave treneru Ivančiću. Nasljednik Robert Rubčić još nekako gura, ali proljeće će za njega i momčad biti vrijeme istine.

Robert Ježić ostavio se predsjedničke funkcije, mjesto je preuzeo Ivan Vanja Frančišković, i najavio okretanje mladima iz regije i omladinske škole. U kostrenskom Pomorcu od borbe za vrh i četvrtfinala Kupa stigli su do kandidata za ispadanje.

Rukometašice Zameta lani su izborile Europu, no financije su zakazale. Rukometaši Zameta su u vječnoj borbi za stabilnu sredinu, dok odbojkašima uvijek nedostaje malo za korak naprijed u društvu na vrhu. Košarkaši Kvarnera NR spasili su se od ispadanja, no ni u novoj sezoni ne stoje dobro. Priča se opet ponavlja...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije