Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karate

Dva zlata, srebro i bronca za Hrvatsku u finalu Svjetske lige

'karate01_nnn_bih_13052013'
''
01.12.2013.
u 00:24

Finalni turnir Svjetske Premier lige u Salzburgu na kojem nastupa 900 natjecatelja iz 50 zemalja završava sutra.

U finalu kategorije do 75 kg na završnom turniru Svjetske Premier lige u karateu Goran Lučin osvojio je zlatno odličje. Dogodilo se to Lučinovom ozljedom, a diskvalifikacijom njegovog završnog protivnika Stanislava Horune.

Lučin je bolje otvorio dvoboj poveo 1:0, Ukrajinac je vrlo brzo izjednačio, pa i poveo 2:1. Nepunu minutu prije kraja borbe Horuna je zadao prejaki, nedopušteni udarac prema karate pravilima, izazvao Lučinovu ozljedu oka, nakon čega su suci prekinuli borbu i našeg predstavnika proglasili pobjednikom.

Na putu do finala Lučin je ostvario pet pobjeda. Na startu uspjeh protiv Makedonca Stefana Efremova (2:1), potom i u dvoboju s Talijanom Pierluigijem Grimaldijem (3:0), te Dancem Jonasom Pallesenom (2:0). U četvrtfinalu uslijedio je neizvjestan susret s Englezom Altonom Brownom (3:2), a na kraju i polufinalna pobjeda nad Nijemcem Fabianom Dieterleom s 3:0.

Zlato su u momčadskom nastupu ostvarili i hrvatski reprezentativci u katama. U sastavu Ivan Ermenc, Franjo Maškarin i Damjan Padovan u neizvjesnom finalnom susretu pobijedili su Francusku s 3:2. Prije toga eliminirali su Austriju s 5:0, a bili su bolji i od reprezentacije Italije rezultatom 4:1.

U finalu kategorije do 68 kg Ivona Tubić u finalu je izgubila od Austrijanke Alise Buchinger sa 6:1, a u istoj kategoriji Azra Saleš zauzela je 3. mjesto.

Prvi put na završnom turniru nastupaju i mlađe kategorije. Hrvatska je osvojila tri odličja, juniorsko zlato Monika Berulec (-48 kg), a srebro juniori Dino Povrženić (-61 kg), te Ivan Martinac (-68 kg).

Finalni turnir Svjetske Premier lige u Salzburgu na kojem nastupa 900 natjecatelja iz 50 zemalja završava sutra. Između ostalog, Maša Martinović u teškoj kategoriji (+68 kg) ima velike izglede postati ukupnom pobjednicom Svjetske Premier lige ove sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije