Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrdoljak je za Sukna

'Dva srebra solidan su rezultat, ali imamo kapacitet za nešto više'

11.06.2015., Sibenik - U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo na sibenskom bazenu u Crnici odigrana je prijateljska vaterpolska utakmica izmedju reprezetacija Hrvatske i Crne Gore. Sandro Sukno.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
29.11.2015.
u 23:00

Uživam u njegovoj igri, nevjerojatno je kako se kreće. Kad dođe utakmica, samo bih njega gledao, kaže Vrdoljak za Sandra Sukna.

Zdeslav Vrdoljak, trener Mornar Brodospasa, proslavljeni kapetan Hrvatske, nije dvojio o najboljem igraču godine. Magični Dubrovčanin Sandro Sukno, jedan od najboljih igrača svijeta, igrač je u kojem Vrdoljak vidi ono što drugi nemaju. Uz vrhunsku igru Sukna prate i rezultati.

– Uživam u njegovoj igri, nevjerojatno je kako se kreće u bazenu. Kada dođe utakmica, samo bih njega gledao, svaki potez je vrhunski. To je jednostavno nepodnošljiva lakoća igranja, napadački je dovoljno mu dati loptu. S njim gotovo da i ne trebate slagati taktiku – objasnio je svoj izbor Vrdoljak.

Na drugu poziciju postavio je Petra Muslima, okosnicu Primorja i reprezentacije.

– Muslim je sasvim drugačiji tip igrača od Sukna, ali jednakih kvaliteta. On ima moć, razoran je u napadu, ubojita šuta, polivalentan. Na njegovim leđima reprezentacija i Primorje stigli su do ovih rezultatskih uspjeha, a posebno ga volim zbog igre u obrani u kojoj je odličan – kazao je Vrdoljak.

Dalje je u izbor postavio Lončara, za kojega kaže da je strahovito napredovao, stabilne Burića i Pavića i Vićana te Jokovića od kojega i više očekuje.

A reprezentacija? Kako je Vrdoljak vidio godinu u kojoj je Hrvatska došla do dva finala (Svjetska liga u Bergamu i Svjetsko prvenstvo u Kazanju), ali u oba posustala protiv Srbije.

– Baš i ne volim komentirati igre i stvari koje su vezane za našu reprezentaciju, bit ću suzdržan. Hrvatska igra solidno, rezultat je sasvim solidan, ali imamo kapacitet za puno više i bolje – kaže Vrdoljak koji ima vrlo kritičan odnos prema vodstvu Hrvatskoga vaterpolskog saveza, a zbog toga je u kolovozu 2013. i smijenjen s dužnosti izbornika selekcije uzrasta do 17 godina.

Njegov Mornar Brodospas ušao je u novu sezonu bolje od očekivanog.

– Napravljena je rekonstrukcija momčadi, rezultati su odlični, uvjeren sam da ćemo u budućnosti igrati i bolje. Najvažnije je podizanje kvalitete mladih igrača – zaključio je Zdeslav Vrdoljak koji je karijeru počeo kao plivač u uvali Spinut.

Sutra najboljih sedam bira Ivan Asić.

Vrdoljakovih sedam:

1. Sandro Sukno (Primorje/Pro Recco) 7

2. Petar Muslim (Primorje) 6

3. Luka Lončar (Mladost/Jug) 5

4. Damir Burić (Primorje) 4

5. Josip Pavić (Mladost/Olympiakos) 3

6. Frano Vićan (Primorje) 2

7. Maro Joković (Pro Recco/Jug) 1

>>Traži se zlatnik među hrvatskim srebrnjacima iz Kazanja i Bergama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije