Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ludi spust u bormiju

Dva pobjednika, prva četvorica u dvije stotinke

'Italy's Dominik Paris (C) and Austria's Hannes Reichelt (L), who were tied for the first place, celebrate victory alongside Norway's Aksel Lund Svindal who came in third, after the Men's World cu
AFP
29.12.2012.
u 17:37

Ivica Kostelić, koji Bormio planirano propušta već nekoliko sezona, trenirao je na Sljemenu

Prvi put nakon 34 godine dvojica su skijaša stigla na cilj spustaške utrke s istim vremenom. To se dogodilo u Bormiju, gdje su najvišu stubu postolja podijelili Austrijanac Hannes Reichelt i Talijan Dominik Paris. Posljednji put takvo što se dogodilo 1978. godine kada su u Kitzbühelu pobjedu podijelili Nijemac Sepp Ferstl i Austrijanac Josef Walcher.

Da utrka bude kuriozitet, pobrinuli su se i trećeplasirani Norvežanin Aksel Lund Svindal i četvrtoplasirani Austrijanac Klaus Kroell. Za pobjednicima je Svindal zaostao samo jednu stotinku sekunde, isto onoliko za koliko je bio brži od Kroella. Kada stazu Stelvio, dugu tri i pol kilometra, četvorica najboljih pređu uz razliku od samo dvije stotinke, onda to najbolje govori o tome o kako je spektakularnoj utrci riječ.

Svindalu je ovo treće mjesto bilo peto ovosezonsko postolje (treće u spustu) pa je povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa pred Hirscherom (674 prema 560 bodova).

Ivica Kostelić, koji Bormio planirano propušta već nekoliko sezona, za to je vrijeme na Sljemenu s Daliborom Šamšalom trenirao paralelni slalom. Kostelić je jučer otputovao u Innerkrems, gdje će se pripremati za münchenski paralelni slalom koji će se održati 1. siječnja u 17.45. Ivica je u ukupnom poretku Svjetskog kupa 18. sa 168 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije