Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP I WTA LISTA

Dva naša tenisača i dvije tenisačice u prvih 100

Borna Ćorić i Marin Čilić
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
06.01.2020.
u 14:16

Petra Martić je na prvoj pojedinačnoj WTA ljestvici u 2020. godini ostala na 15. mjestu, dok je Donna Vekić pala za jednu poziciju i sada je 20. tenisačica svijeta

Hrvatski tenis ostao je na dvojici igrača u Top 100 nove pojedinačne ATP ljestvice koja je objavljena u ponedjeljak, a na kojoj je Borna Ćorić zadržao 28. poziciju, dok je Marin Čilić napredovao za jedno mjesto i sada je 38. tenisač svijeta.

Društvo sto najboljih napustio je 40-godišnji veteran Ivo Karlović, kojemu su brisani bodovi za prošlogodišnje finale ATP turnira u indijskom Puneu, koji je ove sezone na rasporedu tek početkom veljače. Karlović je pao za čak 28 pozicija i s 95. dospio na 123. mjesto.

Na vrhu ljestvice nije bilo promjena: Španjolac Rafael Nadal je vodeći ispred Srbina Novaka Đokovića, Švicarca Rogera Federera, Austrijanca Dominica Thiema i Rusa Danila Medvjedeva. U Top 10 jedina je promjena zamjena pozicija Gaela Monfilsa i Roberta Bautiste Aguta; Francuz je sada deveti, a Španjolac je na desetom mjestu.

Petra Martić je na prvoj pojedinačnoj WTA ljestvici u 2020. godini ostala na 15. mjestu, dok je Donna Vekić pala za jednu poziciju i sada je 20. tenisačica svijeta.

Dvije promjene dogodile su se i među najboljih šest igračica koje predvodi Australka Ashleigh Barty sa 7851 bodom, a druga je Čehinja Karolina Pliškova s 5525. Na treće mjesto s četvrtog skočila je Rumunjka Simona Halep, zamijenivši pozicije s Japankom Naomi Osakom. Ukrajinka Elina Svitolina se popela sa šestog na peto mjesto, a za jednu poziciju spustila se Kanađanka Bianca Andreescu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije