Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upisali bodove

Duvnjak: Ovo je važna pobjeda, a sami smo si skoro zakuhali

Domagoj Duvnjak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
16.01.2015.
u 21:55

- Obrana nije bila dobra kada smo primili 30 pogodaka. U drugom poluvremenu naša unutarnja četvorka u obrani nije igrala zgusnuto.

Pogodio je Viktor Szilagy, najiskusniji rukometaš Austrije, kada je uoči naše utakmice rekao kako će napraviti sve da ostvare bolji rezultat nego na europskom prvenstvu 2010. godine. Tada smo pobijedili sa 26:23, a danas, u prvoj utakmici skupine na svjetskom prvenstvu, pobijedili smo sa 32:30. Dakle, Szigalyu se ispunila prognoza.

- Obrana nije bila dobra kada smo primili 30 pogodaka. U drugom poluvremenu naša unutarnja četvorka u obrani nije igrala zgusnuto. Primali smo prelagane pogotke od Szilagya. A njihova krila Santos i Weber koristila su svaku našu tehničku pogrešku i kažnjavali nas u kontrama. Uh, dugo nisam vidio takva dva dobra krila. Posebice me oduševio Santos. Čovjek zabija iz mrtvog kuta – rekao je Slavko Goluža, izbornik Hrvatske.

A krenuli smo tako dobro, morali smo napraviti puno veću razliku sredinom prvog poluvremena. No, krenulo je nizbrdo kada je Horvat promašio sedmerac i kada umjesto da odemo na plus pet, dozvolili smo Austrijancima priključak. Priključak koji je trajao sve do završnice.

- Istina, stalno su nam puhali za vratom. U pravom trenutku smo se u završnici odvojili na plus tri. Onda su se dogodile dvije tehničke pogreške i Austrija je smanjila na samo minus jedan. Sreća pa nije bilo više vremena za izjednačenje – istaknuo je Goluža.

Malo nas je izbornik iznenadio kada je nakon 15 početnih minuta poslao kompletnu prvu postavu na klupu. Sreća, klupa je zadržala kakvu-takvu razliku na poluvremenu.

- Puno sam rotirao prvo poluvrijeme jer sam htio odmoriti glavne igrače. Znamo da nas danas čeka još jedna teška utakmica, protiv Tunisa – istaknuo je Goluža.

Je li ga iznenadila visoka pobjeda Makedonije nad našim sutrašnjim suparnikom?

- Nije. Rekao sam već i ranije da mene zanima samo moja momčad. Prvo što moramo napraviti da se što prije priviknemo na novi kriterij suđenja. Dobili su suci naputke da svaki malo oštriji prekršaj kažnjavaju isključenjem. Moramo se malo prilagoditi i na olako fućkanje prekršaja u napadu – istaknuo je Goluža.

Uz Ivana Čupića, jedan od junaka pobjede bio je Igor Vori. Ne sjećamo se kada je kapetan na jednoj utakmici postigao čak pet pogodaka.

- Glavno da je prošla ta prva utakmica koja nosi sa sobom određenu dozu nervoze. Znali smo da će biti teško protiv Austrije, upozoravao sam na to. Sada treba što prije zaboraviti ovu utakmicu jer nas danas čeka jedan ratnički raspoložen Tunis koji će se zbog poraza od Makedonije pokušati vaditi na nama – istaknuo je kapetan.

Zapaženu rolu odigrao je i Domagoj Duvnjak.

- Skoro smo si sami zakuhali utakmicu. Previše smo tehničkih pogrešaka napravili. Ovo nam je jako važna pobjeda, naaglasio je Duvnjak. 

Makedonija je uvjerljivo svladala Tunis...

- Ozbiljno? Nisam znao. Uh, to je veliko iznenađenje. Dakle, čeka nas veliki posao – rekao je Duvnjak.

>>Tunižani igraju divlje i agresivno, čeka nas prava makljaža

>>Hrvatska i u Kataru imala sjajnu podršku, na tribinama braća Kovač, ali i Ribery!

Komentara 2

Avatar Oneill
Oneill
09:39 17.01.2015.

Kuhate vi cesto pravite gresku jednu za drugom kao da izgubite mozak.

Avatar Piskiper@1
Piskiper@1
10:02 17.01.2015.

Pa ljudi umalo nisam dobio fraz zadnju minutu. Pa to se ne smije događati. Grrrr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije