Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI VATERPOLSKI KUP

Dupini pobijedili SAD i osigurali nastup na SP-u

Sandro Sukno
Reuters
29.07.2010.
u 18:50

U posljednjem susretu u skupini na Svjetskom vaterpolskom kupu u Oradei, Hrvatska je pobijedila SAD 9:7. Dupini su sa sve tri pobjede osvojili prvo mjesto u skupini pa im u petak (19 sati) predstoji opuštajući četvrtfinalni dvoboj s Iranom.

Budući da je to samo formalnost, izabranici Ratka Rudića već su u polufinalu, a time su izborili pravo izravnog sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu koje će se sljedeće godine održati u Šangaju.

Za ulazak u finale Hrvatska će se u subotu u 17.30 sati boriti s pobjednikom četvrtfinalnog dvoboja između Rumunjske i SAD-a. Dvoboj s Amerikancima bio je sve samo ne lagan. Suparnik se odlično branio, pa su naši imali poprilično problema čak i u napadu s igračem više.

Nisu iskoristili prvih šest i tek je Joković nakon minute odmora prekinuo taj crni niz i doveo Hrvatsku u vodstvo 3:1. Nakon toga situacija se nešto popravila pa su Hrvati u posljednju četvrtinu ušli s vodstvom 7:3.

U posljednjoj su četvrtini Amerikanci stalno prijetili, došli su na 8:7, ali je Joković svojim trećim pogotkom odagnao sve dvojbe.

Hrvatska: Brzica, Burić 1, Bošković, Dobud, Joković 3, Karač 1, Muslim, Bušlje, Sukno 3, Barač, Hinić 1, Buljubašić, Pavić.

Rezultati - skupina A: Španjolska - Rumunjska 14:8;

Poredak: Španjolska 6, Rumunjska 4...,

Skupina B: Hrvatska - SAD 9:7, Srbija - Kina 15:8.

Poredak: Hrvatska 6, Srbija 4, SAD 2, Kina 0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije