Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRV - GRČ 8:6

Dupini naša rijetka svjetla točka: Slomili otpor Grka

Vaterpolo (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/9
29.07.2012.
u 12:06

Hrvatska vaterpolo reprezentacija otvorila je nastup na OI pobjedom nad Grčkom 8:6.

Hrvatska je povela preko Miha Boškovića, no prva četvrtina pripala je Grcima za koje su golove zabili Fountoilis i Miralisa.

Sandro Sukno je u drugoj četvrtini vratio na 2:2, a na poluvrijeme su otišli opet s neriješenim rezultatom 3:3 (Mourikis i Dobud).

U posljednju četvrtinu ušli su dupini sa 5:5. Činilo se da dižu igru iz četvrtine u četvrtinu, ali Grci nisu puštali našima da se odvoje.

Otpor su slomili u samoj završnici, tri minute prije kraja bili na 7:5. Sukno je odveo na 8:5, a Grci su smanjili s pet metara.

Pavić je imao 14 obrana, a nametnuli se Bošković i Dobud.

Dodajmo kako su naši u Pekingu osvojili (tek) šesto mjesto, a Grci su bili prije četiri godine sedma momčad. Na ovim Igrama Grci slove kao autsajderi, a naši su došli kao favoriti, jer su nedavno osvojili Svjetsku ligu.

- Ne osjećam se kao junak, izvukli smo utakmicu kako smo htjeli - kolektivom, i to nas treba krasiti cijeli turnir bilo teško jer sde grčka digla, ali na kraju kad je krenulo naše napadače presudili odlični udarci iz vana, obrana bila pokretljiva pa je i meni bilo lakše - kazao je vratar Pavić i dodao:

- Fatović i Kobeščak su odlični treneri, vodili su dosta utakmica u klubu, pa se ne osjeti izostanak Rudića, no ipak kad je Ratko na klupi to je još jedna dimenzija više.

- Dosta dugo je builo izjednačeno, valjda zato što je prva utakmica. da su nam ušli neki ziceri, bilo bi riješeno puno ranije - dodao je Barać.

Ratko Rudić zbog suspenzije iz finala nije mogao sjediti na klupi pa su susret vodili bivši trener Juga Elvis Fatović te trener Mladosti Vjeko Kobeščak.

Zanimljivo je da su u Londonu mnogi Britanci prvi puta u životu uživo gledali vaterpolsku utakmicu.

Vaterpolska arena. Gledatelja 4500. Suci: Aleksandrescu (Rum) i Juhasz (Mađ)

HRVATSKA: Pavić (14), Vićan, Burić, Bošković 2, Dobud 2, Joković, Buljubašić, Muslim 1, Bušlje 1, Sukno 2, Barać, Hinić, Obradović

GRČKA: Deligiannis (12), Karampetsos, Mylonakis, Miralis 1 (1), Kokkinakis, Chattzitheodorou, Theodoropoulos, C. Afroudakis, Delakas 1, G. Afroudakis, Fountolulis 2 (1), Mourikis 2, Voulgarakis

Igrač više: Hrvatska 8/3, Grčka 9/3; Peterci: Hrvatska 0, Grčka 2/2

Četvrtine: 1:2, 2:1, 2:2, 3:1 Treća osobna pogreška: Kokkinakis

Komentara 12

MA
marijuci
12:20 29.07.2012.

Btw Dupini ili Delfini su Srpska repka, koliko je meni poznato naši se nazivaju Barakude!???

OB
-obrisani-
12:36 29.07.2012.

nisam znao da Dupini ili Delfini obitavaju u rijekama?!! u svakom slučaju bravo za naše Barakude!!

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
12:20 29.07.2012.

BRAVO MOMCI! SAMO NAPRIJED! Jedino što mi smeta je "Dupini" u naslovu. OVO SU BARAKUDE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije