Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolski svjetski kup

Dupini kreću po jedino odličje koje im nedostaje

Ratko Rudić
Goran Stanzl
27.07.2010.
u 12:55

Oradea, rumunjski grad na samoj granici s Mađarskom, s oko 250.000 stanovnika, domaćin je 14. svjetskoga vaterpolskog kupa.

Na njemu nastupa osam reprezentacija, među kojima i Hrvatska koja je to pravo izborila osvajanjem trećeg mjesta na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Rimu.

Srbi su u prednosti

Suparnici našim vaterpolistima u skupini B su Srbija, Kina i SAD, dok su u skupini A Australija, Iran (koji vodi naš trener Neven Kovačević), Rumunjska i Španjolska.

Izabranici Ratka Rudića krenuli su u Oradeu u nedjelju rano ujutro autobusom iz zagrebačke zračne luke. Do nje su stigli zrakoplovom iz Dubrovnika u kojem su obavili kraće pripreme.

– U tri dana prije polaska u Oradeu nije se mogla podići tjelesna pripremljenost igrača. Pokušat ćemo na Svjetskom kupu zadržati istu razinu igre i, naravno, ići na rezultat, a to je ulazak među četiri najbolje reprezentacije. To bi nam omogućilo izravan plasman na SP u Šangaju sljedeće godine – naglasio je Rudić.

Prvi suparnik naših, danas u 17.30 sati, bit će Srbija, koja ih je na završnom turniru Svjetske lige u Nišu dva puta pobijedila.

– Kad netko počne mjesec dana prije s pripremama, jasno da je u velikoj prednosti. To je slučaj sa Srbima i nama, iako smo mi u dvobojima u Nišu bili superiorni u prve dvije četvrtine, ali smo poslije padali. Ipak, već u Oradei očekujem određene pomake u igri i dobar rezultat – najavio je Rudić.

Nema branitelja naslova

Dobar rezultat bila bi medalja. Bio bi i red osvojiti je jer je Svjetski kup posljednje od velikih natjecanja s kojeg Hrvatska još nema odličje. Tri puta bili smo osmi (u Atlanti 1995., Ateni 1997. i Beogradu 2002.), a jednom četvrti (u Budimpešti 2006.). Naslov pobjednika nema tko braniti jer je posljednji Svjetski kup osvojila reprezentacija SiCG koja danas ne postoji.

Raspored 1. kola: SAD - Kina (14), Rumunjska - Iran (16), Hrvatska - Srbija (17.30), Španjolska - Australija (19).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije