Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAZIL - SJeverna KOREJA 20.30

Dungin Brazil još traži svoj pravi nogometni identitet

'Brazil\'s Kaka kicks a ball during a training session in Johannesburg June 11,  2010.  REUTERS/Paulo Whitaker  (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)'
'PAULO WHITAKER'
15.06.2010.
u 13:53

Kaka je Hrvatskoj zabio gol u Njemačkoj. Možda će Korejci biti pametniji od Tudora i Kranjčara kojima je pobjegao u Berlinu.

Na rezultatima mu nitko ne prigovara, ali Carlos Dunga i dalje je pod priličnom paljbom u svojoj domovini zbog načina na koji Brazil igra. Jer, Brazil zabija iz prekida, slobodnih udaraca, udaraca iz kuta, a ne iz akcija koje su inače prepoznatljiv element njihove igre.

No, ni protiv Hrvatske prije četiri godine, tog 13. lipnja na prepunom olimpijskom stadionu u Berlinu, nije Brazil igrao čudesno. Ali je imao Kaku, a Kranjčar i nadasve Tudor slabo su reagirali i Kaka ga je zabio sa 20 metara. Kaka je i danas središnja figura Brazila, ali potencijalno baš tu vreba opasnost za Dungu. Jer u JAR nije doveo više ofenzivnih veznih igrača.

Otvaraju natjecanje protiv Sjeverne Koreje koja se mjesecima pripremala iza željezne zavjese i nitko ne zna kakvi su. Njihov izbornik nakon dolaska u JAR ispalio je:

– Spremni smo i razveselit ćemo svoj narod, možemo doći do finala SP-a!

Onda su zacijelo u pripremnim utakmicama skrivali snagu. Od pet susreta, dvaput su remizirali (Grčka i JAR) i triput izgubili (Nigerija, Paragvaj, Meksiko). (rj)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije