Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUJE DRAGANJA Hrvatski adut uzda se u uzavrelo ozračje na Kantridi

Duje: Europa će to pamtiti

10.12.2008.
u 16:32

Duje Draganja se prvi put nakon 17 godina za veliko natjecanje posve pripremao u Hrvatskoj. Kako kaže, više nije sirovina koja se izvozi na preradu. Od rujna radi s novim trenerskim dvojcem Kuterovac - Kežman.

Krvavo sam radio
- Istina, sve sam napravio kod kuće i treba vidjeti još kako će biti, ali mogu reći da sam krvavo radio. S novim trenerima ide zasad dobro, ali treba vidjeti završni rezultat da bismo mogli sve zapakirati u jedan paket i onda ga predstaviti. Jako sam zadovoljan radom, ali bez rezultata nismo ni na nebu, ni na zemlji. Svi smo u reprezentaciji uzbuđeni i jedva čekamo početak prvenstva. Naravno, nadamo se najboljim rezultatima - rekao je najbolji hrvatski plivač Duje Draganja.

Očekivanja i prognoze u plivanju su vrlo nezahvalni. Konkurencija će biti najjača upravo u Draganjinim disciplinama. U Rijeku su došli najbolji europski sprinteri.

- Svima je veliki doživljaj doći u Hrvatsku i pokušati me skinuti s trona. Bit će jako zanimljivo. Hoću li to dopustiti? Vidjet ćemo. Još ne znam točno ni u kojim ću disciplinama plivati. U subotu i nedjelju kose se 100 m slobodno i 100 m mješovito, mala je razlika, a onda u nedjelju 50 m dupin i finale na 100 m mješovito, tako da ću od nekih utrka morati odustati, a tu su još i štafete i 50 m slobodno prvi dan. Plivat ću sve u kvalifikacijama i vidjeti u kojoj se disciplini najbolje osjećam, pa ćemo odlučiti na licu mjesta - pojasnio je najbolji plivač.

Pritiska u reprezentaciji, prema Dujinim riječima, nema, ali zadovoljstva i dobrog ugođaja ne nedostaje. Reprezentacija je brojna, a smještena je u opatijska “Četiri cvijeta”.

Prognoze neozbiljne
- Poticaj nam je i zadovoljstvo što ćemo se pokazati pred domaćom publikom nakon više godina. Želimo našim ljudima pokazati koliko je hrvatsko plivanje napredovalo. Koliko može reprezentacija teško je reći, jer u plivanju se sve događa u stotinkama i desetinkama, pogotovu u sprinterskim disciplinama. Jedan propust može vas udaljiti od cilja za koji ste radili tri-četiri mjeseca ili pola godine. Stoga su bilo kakve prognoze u plivanju neozbiljne - tvrdi Duje.

Savršeni kompleks
Draganja je dugi niz godina proveo u Primorju, plivao je u starom bazenu, prekrivenom balonom. Danas Rijeka ima novi bazenski kompleks za koji Duje ima samo riječi hvale, a nada se da će hrvatska reprezentacija imati glasnu potporu s punih tribina.

- Kompleks je prekrasan. Mnogi kažu da nije dovoljno velik, ali smatram da je za hrvatske uvjete savršen. Ja više volim manje ambijente jer je ozračje vrelije. Svi mi računamo na potporu domaće publike i nadam se da ćemo je i imati, i to kakvu plivački svijet još nije vidio i doživio - zaključio je Duje Draganja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije