Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potencijalni reprezentativac

Duje Dukan potpisao na tri godine za hrvatskog prvaka Cedevitu

Duje Dukan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
03.08.2016.
u 16:15

Dukan je već dugo na listi naših želja, a sada smo uspjeli realizirati dogovor. Kada se vidjelo da u novoj sezoni neće nastaviti u NBA odmah smo ga kontaktirali - kazao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić

Potencijalni hrvatski reprezentativac Duje Dukan (25) potpisao je ugovor na tri godine za hrvatskog košarkaškog prvaka Cedevitu.

- Dukan je već dugo na listi naših želja, a sada smo uspjeli realizirati dogovor. Kada se vidjelo da u novoj sezoni neće nastaviti u NBA odmah smo ga kontaktirali. Može igrati na poziciji "4" ili "3", a riječ je o velikom potencijalu koji će se, nadamo se, u Cedeviti potpuno isprofilirati do dresa reprezentacije - kazao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Dukan je rođen u prosincu 1991. godine. Visok je 203 cm i igra na poziciji krilnog centra i krila. Nastupao je na poznatom sveučilištu Wisconsin, a u svojoj posljednjoj sveučilišnoj sezoni (2014./2015.) u prosjeku je bilježio 4,7 koševa, 2,6 skokova i 0,6 asistencija za 15,9 minuta po utakmici.

U dresu Wisconsina Dukan je u dva navrata došao do NCAA Final Foura. U sezoni 2013./2014. Wisconsin je u polufinalu tijesno sa 73:74 poražen od Kentuckyja, a u toj je utakmici Dukan za 15 minuta upisao osam poena, pet skokova i dvije asistencije.

Sezonu kasnije Wisconsin je u polufinalu svladao Kentucky 71:64, nakon čega su Badgersi u finalu pred više od 70,000 gledatelja 63:68 poraženi od Dukea, a u toj utakmici Dukan je upisao pet poena i tri skoka.

S obzirom da u jakoj momčadi Badgersa nije imao veliku minutažu, Dukan na draftu 2015. nije bio izabran. Međutim, u dresu Sacramento Kingsa u Ljetnoj ligi pokazao da je iznimno koristan igrač i uz prosjek od 9,2 poena, 2,4 skoka i 0,6 asistencija za 18,0 minuta, a  za tricu je šutirao 41.7 posto. Dobre predstave u Ljetnoj ligi Dukanu su donijele ugovor sa Sacramento Kingsima.

Sezonu 2015./2016. Dukan je tako proveo kao igrač s NBA ugovorom, no Kingsi su ga poslali na kaljenje u NBDL ligu, gdje je kao član Reno Bighornsa imao vrlo dobru statistiku od 14,6 poena, 4,3 skoka i 1,2 asistencije za 28,9 minuta po utakmici.

U posljednjoj utakmici Sacramento Kingsa u prošloj sezoni Dukan je dobio i šansu da debitira u NBA ligi. Za 24 minute ubilježio je šest poena, četiri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu u 81:116 porazu Kingsa od Houston Rocketsa.

Dodajmo kako je Dujin otac, Ivica Dukan, dugogodišnji skaut Chicago Bullsa, te bivši jugoslavenski reprezentativac i bivši igrač tada moćne splitske Jugoplastike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije