Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napunili blagajnu

Dugopoljci donijeli Hajduku 8 milijuna eura

Andrija Balić, Mijo Caktaš
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
02.02.2016.
u 15:40

Trojac koji je donio taj novac čine Josip Radošević, Mijo Caktaš i Andrija Balić.

Kada je objavljeno da je Hajduk sve dogovorio s Aston Villom o 6,5 milijuna eura vrijednom transferu vratara Lovre Kalinića, napisali smo da bi u Poljudu trebali potpisati ugovore sa svim Kalinićima. Takvo prezime samo novac donosi, Nikola Kalinić priskrbio je Hajduku više od 7 milijuna eura kada se prodavao u Blackburn. Taj transfer i dalje je najveći u Hajdukovoj povijesti. Kasnije je Lovrin transfer u Aston Villu propao zbog toga što nije dobio radnu dozvolu, ali ima još prijelaznih rokova...

Dali i Juricu Jerkovića

A uz solinske Kaliniće Hajduk bi mogao promisliti i o potpisivanju ugovora s muškom djecom iz Dugopolja. Prije desetak godina izašao je podatak da se godišnje u dugopoljskoj župi obavi tridesetak krštenja. Nije puno, recimo da Hajduk sa svakim sklopi godišnji ugovor na par tisuća kuna. Povrat novca je siguran... Naime, iz tog malenog mjesta nadomak Splita u kojem ima oko 800 domova ili oko 3000 žitelja u Hajdukovu kasu slilo se i slit će se oko osam milijuna eura. Trojac koji je donio taj novac čine Josip Radošević, Mijo Caktaš i Andrija Balić. Godinama su se vozili iz malenog mjesta, koje je postalo poznato po velikom razvoju, gospodarskoj zoni, koja sada malo kaska. U jednom trenutku svog velikog procvata Dugopolje nije imalo nijednog nezaposlenog, a lokalni klub bio je na pragu prve lige. Sagrađen je i stadion, jedan od rijetkih novih u Hrvatskoj.

Tamo gdje se s autoceste silazi za Split, u tom Dugopolju stasavaju klinci kojima je nogomet u genima. Najveći igrač kojeg je Dugopolje dalo je Jurica Jerković, legendarna Hajdukova desetka iz one opjevane zlatne generacije 70-ih, a sada je tri klinca Hajduk morao prodati kako bi preživio i financijski se spasio.

Imaju i glumce, pjevačice...

Radošević je otišao u Napoli za tri milijuna eura, bilo mu je tek 18 godina, baš kao i Baliću sada, koji je prešao u Udinese za četiri milijuna eura. A Caktaš je prije neki dan potpisao za ruski Rubin, njegova odšteta od milijun eura bila je fiksna i Hajduk se nije mogao cjenkati. Kakva bi to vezna linija bila. Tih 800 domova dalo je zadnjeg veznog, klasičnog veznog i ofenzivnog veznog. Radošević, Caktaš i Balić, sve su to momci reprezentativnog kalibra. Zajedničko im je Dugopolje, ljubav prema Hajduku, ali i nevjerojatna upornost koju mogu imati samo djeca odrasla “iza brda”, na pršutu i slanini.

Čudan je taj spoj koji se slaže tamo iza Mosora u spomenutom malenomu mjestu. Nogomet nije jedini, iz Dugopolja korijene vuče i najveći rukometaš svih vremena Ivano Balić.

I nema Dugopolje samo sportsku dušu, i Severina je podrijetlom iz Dugopolja, baš kao i veliki glumac Aljoša Vučković...

Koliko smo već zvijezda nabrojili, a samo je 800 domova u Dugopolju...

>>Goran Milović odlazi u Kinu, Hajduku milijun eura

Komentara 8

DU
Deleted user
16:42 02.02.2016.

Dugopoljci su čudoooooo. Svi vrijede kao Jozo Šimunvić hahahah. Ajde prestanite više sa tim hajdučkim basnama. I da mi dinamovci smo ljubomorni buhahaha.

MA
matti
17:05 02.02.2016.

Napunili blagajnu??? A koliko je Hajduku pripalo 15% ???

ZD
Zdravkecmali
18:52 02.02.2016.

Svaka 2 sata tekst o "čudesnim" transferima. A prodali 3 igrača za 4.5. Miliona. Ali to je neviđeni uspijeh po Ozrenu. A legija se popunjava sve vise. Ali i to je sada dobro. Prvaci atmosfere. Pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije