Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Dudu, kao i Šuker, živi za pogodak Barci

'Wolverhampton Wanderers\' English midfielder Karl Henry (L) vies with Arsenal\'s Brazilian-Croatian striker Eduardo during the English Premier League football match between Arsenal and Wolverhampton
'IAN KINGTON'
06.04.2010.
u 10:53

Na engleskim portalima još se može pronaći najava utakmice Arsenala i Barcelone iz 1999. godine, igrane u skupnoj fazi Lige prvaka.

U njoj se, među ostalim, kaže: "Barci ne bi bilo drago vidjeti Davora Šukera u momčadi topnika, čiji je učinak protiv Barce upozoravajući: sedam pogodaka za Real u 12 nastupa, od toga pet na Nou Campu".

Uoči novoga sraza Barce i Arsenala, sada za ulazak u polufinale, namjerno smo podsjetili na najvećega hrvatskoga strijelca jer Davor Šuker posljednji je Hrvat koji je zabio pogodak na Nou Campu, i to "duboko" u prošlom stoljeću.

Danas u tu misiju kreće Eduardo da Silva, Arsenalov čovjek s brojem 9 kao i Šuker, strijelac kojemu Arsene Wenger sve manje vjeruje i koji nije zabio gol od 3. siječnja. Dudu je igrao 79 minuta u subotu protiv Wolverhamptona i zaradio ocjenu 5, najlošiju u Arsenalu (kao i Meksikanac Vela), što sugerira da će opet na klupu.

Ostali bez Ibrahimovića

Prva Arsenalova špica i dalje je Nicklas Bendtner, spasitelj protiv Wolvesa u 94. minuti, no Eduardo bi u utakmici "biti ili ne biti" morao dobiti šansu. Pogodak u takvoj utakmici vratio bi ga u život.

Arsenalova je šansa na Nou Campu to što je već oplakan i nitko mu ne daje gotovo nikakve izglede. Ipak, ohrabrujući je podatak za Arsenal da Barca nije kod kuće pobijedila engleske predstavnike u posljednjih pet utakmica.

Katalonci su neočekivano ostali bez Zlatana Ibrahimovića, kojemu je stradao list na zagrijavanju uoči utakmice s Athleticom i neće ga biti ni u igri protiv Reala sljedeće subote, a znatan je gubitak i Iniestin izostanak.

No, i pola Arsenala je "u bolnici": otprije Van Persie, a sada i Aršavin te mozak momčadi Fabregas.

Arsenal je već pet godina bez trofeja, što možda otežava pregovore Wengeru o novom ugovoru (sadašnji traje do 2011. godine).

Trofej bi bio čudo

Francuz je više puta ponovio kako je odlučan prekinuti taj post ove sezone, što bi zaista bilo ravno čudu s obzirom na konkurenciju u Ligi prvaka i Premijernoj ligi.

– Ovoga ljeta ili jeseni razgovarat ću s upravom o produljenju. Moja budućnost ovdje ovisit će o kapacitetu momčadi za osvajanje trofeja, jer ne bih želio napustiti ovu generaciju prije nego što još nešto osvojimo – kazao je Wenger.

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:41 12.04.2010.

Kriza je. 330.000 ljudi je nezaposleno. Mi (www.gdi-wealth.ws) Vam nudimo priliku da se izvučete iz dugova i osigurate visoke mjesečne prihode. Drugi zarađuju, zašto ne biste i Vi?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije