Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK LEGENDE

Drviš: Frazier mi je jednom rekao: Ti ćeš biti White Smoke

Joe Frazier Stipe Drviš
Privatni album
08.11.2011.
u 19:00

– Boksači danas kalkuliraju, a toga prije nije bilo – ističe Željko Mavrović.

Legende više nema, Joe Frazier umro je u 68. godini u Philadelphiji od raka jetara. Dijagnosticiran mu je u rujnu, a najtežu borbu izgubio je nakon manje od dva mjeseca... Bio je borac koji je uvijek išao naprijed, bez obzira na to je li suparnik bio jači, iskusniji, a u trilogiji mečeva s Muhammadom Alijem ispisao je boksačku povijest. Naš boksač Stipe Drviš tek je rođen kada je Frazier bio na vrhuncu, no upoznao ga je prije 12 godina, kada je kretao u profesionalne vode.

– Nikad neću zaboraviti taj trenutak. Došao sam u Philadelphiju, u njegovu dvoranu, a on se sa mnom nije želio ni upoznati. Međutim, kada sam prebio dvojicu njegovih štićenika na sparingu, spustio se brzo po stubama iz svog ureda – prisjeća se Stipe Drviš.

U autu s Joeom Frazierom

“Uh, dobar si, ali moraš to ovako, pa ovako. Znaš, bit ću ti trener, stajati iza tebe kad uđeš među profiće, imam grupu odvjetnika koji će ti biti menadžeri”, rekao je Frazier Drvišu, koji je međuvremenu postao svjetski boksački prvak u poluteškoj kategoriji po verziji WBA.

– Rekao mi je: “Dat ću ti nadimak White Smoke!”, sličan kao i njegov, on je bio Smokin’ Joe, jer se dimilo gdje god je došao, kad god bi imao borbu, toliko je bilo udaraca...

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista u srijedu <<

Ključne riječi

Komentara 9

IS
Istriano
20:39 08.11.2011.

Iako je ovu priču poslao moj sugrađanin, Stipe Drviš, on ničim u vlastitim borbama nije pokazao da mu je makar i u tragovima Frazier mogao biti uzorom. Stipe Drviš je, nažalost, bio antipropaganda boksa i gledanje njegovih borbi prije je bila tortura no bilo kakav užitak. Koliko je bio cijenjen kao sportaš možda najbolje svjedoči činjenica da ga je po osvajanju WBC naslova na, od gradskih vlasti Pule organiziranom dočeku dočekalo mizernih 200-tinjak ljudi.

Avatar damat
damat
20:46 08.11.2011.

Stipe ti si sramota ovog sporta. Tko te imalo pratio, zna o čemu pričam... Ime Joe Fraziera i Stipe Drviša u istoj rečenici je čista blasfemija. Kao da staviš ime jednog hrvatskog nogometnog kluba u istu rečenicu s npr. Real Madridom. Počivao u miru Joe

mučki_đubrivoje
19:57 08.11.2011.

hahahahahahaha kakva seljačina! bio si i ostao samo \"smoke\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije