Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državni tajnik za sport

Družak: Tražimo način da pomognemo Ciboni

Tomislav Družak
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/3
22.04.2020.
u 22:22

Javilo nam se oko 70-ak pravnih osoba uputivši zahtjev za oko 150 svojih zaposlenika. Drugi prikupljaju dokumentaciju, poručio je Družak

Državni tajnik za sport Tomislav Družak predsjedao je u ponedjeljak videokonferencijom ministara nadležnih za sport zemalja Europske unije. Središnja tema dnevnog reda bila je utjecaj novog koronavirusa (COVID-19) na sektor sporta.

– Svaka od zemalja na svoj način uređuje sektor sporta, no problemi su isti za sve, a to su u prvom redu nemogućnost treniranja i natjecanja. I svi se, baš kao i mi, nadaju ublažavanju mjera počevši s rekreativnim sportom građana na otvorenim površinama na kojima je moguće ostvariti socijalnu distancu. Mislim da je samo jedna zemlja zasad dopustila trening vrhunskih sportaša na otvorenom tipa biciklizma, jahanja i trčanja – referirao je državni tajnik Družak koji je govorio i o tome kako države pomažu svom sportu.

– Svaka od zemalja ima neki svoj način, a sve te mjere svode se na to da se spasi najbitnije, odnosno radna mjesta u sportu. Neke zemlje osiguravaju 75 posto od prosječne plaće u državi, druge 65 posto, a mi smo se oslonili na model minimalnih plaća. Povjerenica za mladež EU Maryja Gabriel najavila je mogućnost apliciranja na neke fondove EU za pomoć sportu.

U ponedjeljak je počeo postupak prijavljivanja sportskih subjekata za Vladine mjere. Nije bilo navale...

– Javilo nam se oko 70-ak pravnih osoba uputivši zahtjev za oko 150 svojih zaposlenika. Drugi prikupljaju dokumentaciju.

Je li među njima i Cibonin direktor Čavlović koji je svoje zaposlenike poslao na burzu? Može li ih vratiti i aplicirati za mjere?

– Mislimo da može. Tražimo način kako da pomognemo Ciboni, vjerujemo da ćemo naći pravni modus – kazao je Družak. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar SandraBJ91
SandraBJ91
19:05 23.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar JenniferIQ87
JenniferIQ87
16:48 23.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar LisaAE88
LisaAE88
16:45 23.04.2020.

a︆­b︆­r︆­e︆­.︆­a︆­i/a16n

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije