Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Drugo zlato za Johaug, Vedrana Malec 64.

Therese Johaug
Foto: Reuters/Pixsell
26.02.2019.
u 16:30

Tridesetogodišnja Johaug u utorak je stigla do svog drugoga zlata u Seefedu, u subotu je bila najbrža u skiatlonu na 15km.

Norvežanka Therese Johaug osvojila je naslov svjetske prvakinje na SP u skijaškom trčanju u Seefeldu u disciplini 10 kilometara klasičnim načinom. Hrvatska reprezentativka Vedrana Malec zauzela je 64. mjesto u konkurenciji 74 natjecateljice sa 5:22.4 minute slabijim vremenom.

Tridesetogodišnja Johaug u utorak je stigla do svog drugoga zlata u Seefedu, u subotu je bila najbrža u skiatlonu na 15km. Ona je zadanu dionicu svladala za 27:02.1 minuta, 12.2 sekunde zaostala je srebrna tek 19-godišnja Šveđanka Frida Karlsson, dok je do bronce stigla 28-godišnja Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg sa 35.6 sekundi slabijim vremenom od sunarodnjakinje.

Za Oestberg je ovo već treća medalja u Seefeldu, bila je srebrna u skiatlonu i brončana u ekipnom sprintu.

Za Johaug je ovo već deveto svjetsko zlato u karijeri, a drugo na dionici od 10km. Prije šest godina je bila najbrža u Val di Fiemmeu kada se trčalo slobodnim stilom.Za Malec je utrka na 10km bila treća koju je odradila u Seefeldu, u sprintu je bila 59., a u skiatlonu 53.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije