Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Kakva drama! Seferović u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Švicarskoj!

Švicarska - Ekvador
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
15.06.2014.
u 20:06

Ekvador je na stadionu Estadio Nacional u Brasiliji pred 70 tisuća gledatelja odigrao dobru utakmicu, hrabro držao bod u rukama sve do sudačke nadoknade, a tada je Seferović zabio pobjedonosni pogodak

U prvom kolu skupine E, Švicarska je pobijedila Ekvador 2:1. Iako su Švicarci bili favorizirani, Ekvador je na stadionu Estadio Nacional u Brasiliji pred 70 tisuća gledatelja odigrao dobru utakmicu, hrabro držao bod u rukama sve do sudačke nadoknade, a tada je Seferović zabio pobjedonosni pogodak.

Drugi krug je blizu

- Bolja smo momčad nego 2010. godine, puno kreativnija i opasnija. Vjerujem da idemo u drugi krug, a možda i dalje, rekao je uoči utakmice izbornik Švicarske Ottmar Hitzfeld, a ovom pobjedom na dobrom je putu da to i ostvari. Čak i ako Švicarci u sljedećem kolu izgube od Francuske, pobjeda protiv Hondurasa u posljednjem kolu vjerojatno bi im donijela drugi krug. A kad smo već kod usporedbi s 2010., Švicarci su tada SP otvorili pobjedom protiv Španjolske 1:0.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Početak utakmice protekao je u dominaciji Ekvadora koji je pomalo iznenadio Švicarce, a u 22. minuti je i poveo. Ayovi je odlično ubacio iz slobodnog udarca, a najviši u skoku bio je Enner Valencia, brat poznatijeg Antonija iz Manchester Uniteda, i glavom postigao pogodak.

Odlične izmjene Hitzfelda

Tada se i Švicarska pribrala, do poluvremena su prijetili Shaqiri, Drmić i Inler, ali rezultat se nije mijenjao. Na odmoru je Hitzfeld u svlačionici ostavio Stockera i ubacio Mehmedija, a ovaj mu se nakon samo 121 sekunde odužio! Rodriguez je ubacio iz kornera, a Mehmedi glavom izjednačio. Do 70. minute obje su momčadi imale nekoliko poluprilika, a tada je Drmić postigao pogodak, ali pomoćni sudac vrlo brzo ga je prekinuo u slavlju. Igrač Nürnberga bio je u zaleđu pa pogodak nije priznat.

No, ono što nije pošlo za nogom njemu, pošlo je njegovoj zamjeni Harisu Seferoviću. U trećoj minuti sudačke nadoknade, taman kad su svi očekivali kraj susreta, Švicarska je otišla u kontru, Rodriguez dao odličnu loptu za Seferovića koji zabija za veliko slavlje i tri boda.

Komentara 6

Avatar El Indio
El Indio
18:03 15.06.2014.

Idemo Svicarska, Idemo Drmic...

KR
k/rouge
19:47 15.06.2014.

nije bilo zaledje, cisti gol ponisten u 70-oj min. Pogreska linijskog sudca

TO
tomicro
20:42 15.06.2014.

I ja sam rodjen i zivim u Svici,drago mi je za Svicarce,moz sutra odobre ipak malo vecu placu,hehehehehe... Hooop Schwyzzz!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije