Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita vs. Lokomotiv

Draper: Ako Bilan ovako nastavi bit će još pobjeda

Dontaye Draper
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
30.12.2015.
u 16:45

Uvijek je lijepo biti u Zagrebu koji mi, čak i u odnosu na ovo ljeto kada sam tu bio s reprezentacijom, izgleda drugačije, bolje, kaže Draper

Cedevita će zakoračiti na višu razinu izazova u večerašnjem dvoboju prvog kola Top 16 faze Eurolige s iznimno jakim Lokomotivom (19 sati), s ruskim "vlakom" na mlazni pogon. A na toj uzvisini testirat će je Dontaye Draper (31), igrač koji je ovaj hrvatski klub odveo na prethodno najvišu razinu, koji je bio MVP Eurokupa u sezoni (2011.) kada je Cedevita igrala Final Four.

– Po meni, to je veći uspjeh od plasmana u euroligaški Top 16 jer kada igraš Final Four ti već igraš za trofej, a ovdje si od toga daleko. No, i Top 16 je velik uspjeh za moj bivši klub – kazao je Draper sinoć po dolasku u grad u kojem je svojedobno živio dvije godine.

Propušta najljepši Advent

– Uvijek je lijepo biti u Zagrebu koji mi, čak i u odnosu na ovo ljeto kada sam tu bio s reprezentacijom, izgleda drugačije, bolje. Kažete da je ovdje najljepši Advent u Europi, a mi smo baš ovamo, a to je jedini put, došli čarterom što znači da putujemo odmah poslije utakmice.

A putovanja po ruskim prostranstvima su nešto što Amerikanca s hrvatskom putovnicom izluđuje.

– Odlasci na euroligaške utakmice su "cool", no na utakmice VTB lige je nešto suludo. Nikad u životu nisam više putovao. Recimo, prošli tjedan bili smo u Sibiru, na minus 32 Celzijusa. Došli smo tamo po našem vremenu u ponoć, ali po njihovu u četiri ujutro pa smo "večerali" u šest ujutro. Onda smo spavali do 15 sati, a utakmicu smo igrali u 19.

Zanimljivo je bilo i Draperovo "putovanje" s Cedevitom.

– Sjećam se da smo u prvoj mojoj godini u onoj staroj dvorani na rubu grada znali igrati pred 25 gledatelja.

Podsjetili smo ga da su to Sutinska vrela i Podsused.

– Iz Podsuseda u Top 16. Pa to je sjajna priča, a i ja sam bio dio toga i to je dobar osjećaj.

Zbog svega toga čak je i sadašnji razigravač Jacob Pullen pozvao Cedevitine navijače da izraze zahvalnost Draperu za sve ono što je ovaj učinio za klub, a najviše će mu se zacijelo obradovati Miro Bilan jedini koji je za Cedevitu igrao i u Didijevo vrijeme:

– Tada mi je Didi dosta pomagao savjetima. Govorio mi je stani tu i tu, a ja ću ti dodati. Baš je pravi razigravač i bojim se da će ovaj put igrati bolje nego ljetos u reprezentaciji jer se tada priključio naknadno, nespreman. Mnogi su iznenađeni što on sada igra jako dobro, no on to može kada se spremi i kada ne trenira previše jer njemu to ne odgovara.

Četiri bivša NBA igrača

Draper pak nije iznenađen dobrim Bilanovim igrama.

– Kada sam ga vidio na našem "skauting reportu" moja reakcija je bila: "Vau". A svidjelo mi se i kako igraju Babić i Arapović. Nastavi li Miro ovako bit će još pobjeda. Znao sam da može biti sjajan centar jer je visok i snažan pa sam mu stalno govorio da se žešće mora boriti za poziciju.

Na parketu Draženova doma, kojeg je Draperova Cedevita prva ispunila (protiv Estudiantesa), Didija čeka okršaj s čovjekom (Pullen) koji za Cedevitu predstavlja sada isto što i tada Draper.

– Pullenu je bolje da brine kako će zaustaviti Delaneyja. On je dobar strijelac, no bude li zaokupljen time, to može biti i dobro za nas jer neće razigrati suigrače. A ne zaboravite, mi imamo sjajan tim sa četiri bivša NBA igrača.

>> Bilan: Kad se Draper spremi i ne trenira puno, tad je najbolji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije