Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
polufinale

Drama u Podgorici: Cedevita dvije sekunde prije kraja ispustila pobjedu

Cedevita - Budućnost
Goran Stanzl/PIXSELL
14.04.2015.
u 21:07

Dvije sekunde prije kraja pobjedu Crnogorcima s linije slobodnih bacanja donio je Boris Savović.

U infarktnoj završnici Cedevita je doživjela poraz 82:81 od Budućnosti VOLI u prvom susretu polufinalne serije ABA lige. Dvije sekunde prije kraja pobjedu Crnogorcima s linije slobodnih bacanja donio je Boris Savović, stoji na službenim stranicama Cedevite.

Strateg Cedevite Jasmin Repeša je iznenadio otvorivši utakmicu s dvojicom razigravača – Gordićem i Ukićem. To se pokazalo kao dobro obrambeno rješenje te je Cedevita nakon pet minuta vodila 8:5.

Babić je u kratkom intervalu zabio tri trice, a Zubčić je uhvatio dva skoka u napadu te zakucao za prednost gostiju 23:20 nakon prvih 10 minuta igre.

Početkom druge četvrtine Zubčić i Babić pogađaju trice za dotad najvećih +7 (31:24). Nakon toga Cedevita tri minute ne uspjeva poentirati iz igre pa se domaćin serijom poena Vladimira Dašića vraća u egal (32:32). U završnici prvog poluvremena dobro je reagirao i Marko Tomas  te su igrači Cedevite na predah otišli s prednošću od 5 poena (44:39). 

Babić s 14 i Zubčić s 9 koševa bili su najefikasniji kod Zagrepčana u prvom dijelu, a problem Repeši predstavljale su tri osobne pogreške Frana Pilepića. Cedevitini centri odlično su kontrolirali reket te je Budućnost u prvih 20 minuta imala tek jedan skok u napadu. Kod Podgoričana s 11 poena prednjačio je JR Reynolds, dok su Dašić i Šehović postigli po 7.

U nastavak je bolje krenula Cedevita koja zahvaljujući dvjema Ukićevim tricama dolazi do najveće prednosti (53:44). Trener Budućnosti Jovović potom neraspoloženog razigravača Omara Cooka mijenja mladim Nikolom Ivanovićem, što daje rezultata te Podgoričani prave seriju 10:0 i dolaze do prvog vodstva na utakmici (54:53). Zagrepčani su u trećoj dionici realizirali tek 3 od 8 slobodnih bacanja, te četiri minute nisu uspjeli postići koš. U posljednjih deset minuta Cedevita ulazi s minimalnom prednošću nakon što je tricu pogodio Tomas (60:59).

Cedevita je imala priliku da se odvoji s linije slobodnih bacanja nakon što je Budućnost zaradila tehničku pogrešku protestirajući dosuđeni prekršaj na Bilanu. No, Bilan promašaje oba, a Pilepić potom atipično od tri slobodna bacanja realizira samo jedno. Na drugoj strani Žganec na trici faulira Savovića nakon čega i Cedevita dobiva tehničku. Savović je precizan s linije, a potom iz kuta tricu zabija Šehović za najveće vodstvo Budućnosti, bilo je 71:67 u 36. minuti.

Marko Tomas pogađa tricu na ulasku u posljednje dvije minute (76:75), zatim u dva navrata sjajno brani Reynoldsa, te novom tricom 29 sekundi prije kraja donosi izjednačanje (78:78). Nakon timeouta Tomas prodire u reket i nalazi samog Pilepića na trici koji pogađa za minimalno vodstvo 10 sekundi prije kraja (81:80). U posljednjem napadu dvije sekunde prije svršetka pod košem je fauliran Savović, koji je oba puta precizan s linije slobodnih bacanja za 82:81. Ukićev pas preko cijelog terena presjekao je Reynolds i tako potvrdio pobjedu Budućnosti.

Junak susreta bio je Boris Savović koji je 12 od svojih 20 koševa postigao u posljednjih šest minuta utakmice. Za Budućnost Reynolds je dodao 17, a Šehović 12 koševa uz 9 skokova. Kod Cedevite Babić je ostao na 14 poena iz prvog poluvremena, Tomas je postigao 13, a Bilan 12 koševa.

Druga utakmica na rasporedu je već u srijedu s početkom u 18.30 sati u istoj dvorani.

>>Mi nažalost imamo slabiji domaći teren od ostala tri polufinalista

Komentara 1

SV
svitilnik
21:57 14.04.2015.

U ustavu RH piše : Zabranjeno je pokretanje postupka udruživanja Republike Hrvat¬ske u saveze s drugim državama, koje bi dovelo ili moglo dovesti do obnavljanja jugoslavenskog državnog zajedništva ili uspostave neke balkanske državne sveze u bilo kojem obliku. To vrijediedi i za športske saveze. Gospodo ne igrajte se . Ovo što radite itekako je kažnjivo. Ovo o čemu pišem nema veze s KK Budućnost koja je članica košarkaškoga saveza druge države i ja to pošujem. Druge države imaju pravo na svoju politiku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije