Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolo, final four Kupa

Drama na Višnjiku: Jug CO pobijedio Primorje EB nakon 18 peteraca!

jug co
Grgo Jelavić/Pixsell
10.12.2011.
u 18:56

Nakon 18 izvedenih udaraca junak Juga bio je vratar Dalibor Perčinić, koji je obranio peterac Nikoli Frankoviću, za veliko slavlje Juga.

Dubrovački Jug CO prvi je finalist ovogodišnjeg Kupa koji se igra u Zadru, nakon što je u drami pobijedio riječko Primorje EB 18:17 (9:9) tek nakon peteraca!

Plivalište na zadarskom Višnjiku u polufinalnoj utakmici kupa Hrvatske ispunili su u subotu predvečer podjednako bučni navijači Juga i Primorja. Njih više od 1000 uživalo je u napetoj utakmici tijekom koje su se momčadi izmjenjivale u vodstvu sve do minutu prije kraja druge četvrtine kada su Dubrovčani s dva pogotka Bušlje pobjegli na 5:3. Tim je rezultatom i okončano prvo poluvrijeme.

U drugom su dijelu Dubrovčani imali i vodstvo od 6:3 (početkom treće) i 9:7 (početkom četvrte četvrtine), no Riječani se nisu predavali. Bila je to mnogo neizvjesnija utakmica od one u Jadranskoj ligi kada se Jug u Dubrovniku lako obračunao s tada nekompletnim Primorjem. Riječki trener Zoran Roje na vrijeme je shvatio da vratar Radić nije u pravoj formi, pa ga je zamijenio Carem i - pogodio!

Riječani su pogocima Muslima i Denesa Varge uspjeli dostići Dubrovčane, izjednačiti na 9:9 i odvesti susret u produžetke.

Kako niti oni nisu dali pobjednika (u šest minuta nije postignut niti pogodak), finalist je na kraju odlučen maratonskim petercima. Vaterpolisti obiju momčadi bili su jako raspoloženi, nitko nije mogao promašiti, a nakon 18 izvedenih udaraca junak Juga bio je vratar Dalibor Perčinić, koji je obranio peterac Nikoli Frankoviću, za veliko slavlje Juga. Finale hrvatskog kupa je sutra u 16 sati.

Primorje 17 (9) - Jug CO 18 (9)

Primorje - Car (6 obrana), Glavan, Paškvalin 2, Krapić, De. Varga 3, Franković, Muslim 1, Jelača, Da. Varga 1, Barač, Šetka, Garcia, Radić (3 obrane), Buljubašić 2. Trener: Zoran Roje

Jug CO - Vićan (10 obrana), Vranješ 1, Sutić, Janović 1 (1), Joković 2, Pavlović, Marković, Bušlje 3, Karač, Dobud, Macan, Obradović 2, Perčinić, Goreta. Trener: Elvis Fatović.

U drugoj utakmici polufinala Mladost je pobijedila Jadran 15:7, pa će u nedjeljnom finalu (od 16 sati) igrati Mladost i Jug CO.

Prije toga, u 13.45 sati, u ženskom finalu sastat će se zagrebačka Mladost i splitska Bura. Zagrepčanke su u polufinalu pobijedile dubrovački Jug sa 17:11, uz šest pogodaka Japanke Mise Konake i pet Josipe Šuprahe, a Splićanke su bile bolje od riječkog Primorja s 14:5.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije