Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
licencije za 1. hnl

Dragovoljac bi u Kranjčevićevu, ali ima blokiran račun

\'06.05.2011 , Siget ,  Zagreb - 28.kolo Hrvatskog prvenstva izmedju domacina Hrvatski Dragovoljac i gostiju Hajduka . Photo: Daniel Kasap/PIXSELL\'
Daniel Kasap/PIXSELL
20.04.2013.
u 09:38

Ni prvo (ili drugo) mjesto u Drugoj HNL neće ništa značiti potencijalnom prvoligašu ne ispuni li uvjete za licenciju

U subotu bi Komisija za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza trebala okončati prvostupanjski postupak licenciranja klubova koji su se prijavili za sudjelovanje u Prvoj HNL u sezoni 2013./14.. U skladu s tim, sljedećeg će tjedna javnosti biti obznanjeni rezultati licenciranja, nakon čega nezadovoljni klubovi mogu uložiti žalbe, koje će se rješavati u drugostupanjskom postupku.

Prema dostupnim informacijama, svi su aktualni prvoligaši podnijeli zahtjeve za licenciranje, dok je to učinilo samo pet drugoligaških klubova – Hrvatski dragovoljac, Solin, Lučko, Šibenik i Dugopolje! Budući da će sljedeće sezone u Prvoj HNL igrati deset klubova, trebala bi ispasti tri aktualna prvoligaša, a najbolji bi drugoligaš zakoračio stepenicu više.

Za razliku od ranijih godina, kad je prvih pet drugoligaša moglo računati na možebitni korak u Prvu HNL, od ove sezone samo prvi i drugi na ljestvici mogu, ispune li k tome i uvjete za licenciju, postati prvoligaši! Konkretno, budu li prva dva prvoligaša bez licencnih uvjeta za Prvu HNL (ili uopće ne podnesu zahtjev za prvoligaškom licencijom!), a treći ispunjava sve uvjete, nitko iz Druge HNL neće ući rang više, što znači da bi se 10. klub Prve HNL spasio ispadanja i ostao bi u elitnom društvu.
Na kakvim su pozicijama na ljestvici drugoligaši koji su podnijeli zahtjeve za prvoligaškom licencijom? Sedam kola prije kraja Druge HNL, vodeći je Hrvatski dragovoljac sa 43 boda, treći je Solin (40), na šestom je mjestu Lučko (35), a sedmi i osmi su Šibenik i Dugopolje sa po 34 boda.

Zasad su, eto, najozbiljniji aspiranti za Prvu ligu Hrvatski dragovoljac i Solin. "Dragovoljci" su za igranje prvoligaških utakmica prijavili stadion u Kranjčevićevoj, no njihov bi problem mogao biti financijske prirode! Nogometni krugovi, naime, bruje da je račun Hrvatskog dragovoljca već godinama u blokadi i treba vidjeti kako će se Komisija za licenciranje ovaj put postaviti prema klubu iz Sigeta.

Solin lani nije dobio licenciju, jer njegov stadion ne zadovoljava uvjete, međutim ove je sezone promijenjen dio Pravilnika o licenciranju, koji sad glasi: "Tražitelj licence za odigravanje utakmica u natjecanju Prve, Druge i Treće HNL, mora imati na raspolaganju stadion koji se nalazi na području grada/općine u kojem se nalazi sjedište tog tražitelja licence, ili je cestovnim putem udaljen najviše do 20 km od sjedišta tražitelja licence." Solin je stoga za mjesto igranja prijavio Dugopolje...
Dakle, Hrvatski dragovoljac i Solin svakako su najzbiljniji kandidati za prvoligaško društvo, to im jamči položaj na ljestvici i sve će ovisiti o tome ispunjavaju li uvjete za licenciranje.

Teško je vjerovati da bi Lučko (prijavili su za igranje stadion u Kranjčevićevoj), Šibenik (u financijskim je problemima, ali u tijeku je preoblikovanje kluba), ili Dugopolje (financijski solidno stoje, imaju svoj stadion), mogli bodovno sustići "dragovoljce" i Solin.

Međutim, ni prvo (ili drugo) mjesto u Drugoj HNL neće ništa značiti potencijalnom prvoligašu ne ispuni li uvjete za licenciju. I za tu opciju svakako "navijaju" najugroženiji prvoligaši, jer bi tada umjesto predviđena tri, iz Prve HNL ispala samo dva kluba...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije