Naslovnica Sport Ostali sportovi

Draganja: Ja ću uvijek biti Hrvat i katolik

Duje Draganja bio je promotor međunarodnog mitinga '22. april' koji je održan na Gradskom bazenu u Banjoj Luci. Jučer je slavio u disciplini 50 metara delfin s rezultatom 25,03 sekundi.
18. travnja 2010. u 14:40 0 komentara 28 prikaza
'Banja Luka 17.04.2010 U okviru obiljezavanja Dana Grada, 17. i 18. aprila, odrzan medjunarodni plivacki miting, na kojem  ucestvuje oko 450 takmicara iz 31 kluba BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Du
Foto: 'Dejan Moconja'

- Bazen je sjajan. Vidi se da je onaj tko ga je pravio vodio računa o detaljima tako da možete u potpunosti raditi i ovo je pravi raritet na našim prostorima - istaknuo je Draganja.

Svjetski prvak, osvajač olimpijskog srebra se ističe ne samo sjajnim rezultatima, već i skromnošću i odličnim obrazovanjem.

- Ponosam sam na moje obrazovanje. Završio sam jedan od najboljih fakulteta Berkley. Moj pristup je drugačiji od ostalih i zato je moguće da se već 11 godina nalazim u vrhu svjetskog plivanja. Imam sve medalje koje plivač može poželjeti, ali olimpijska medalja i svjetski rekord su nešto posebno - dodao je Draganja

Ističe da su najbolji uvjeti za trening u SAD-u, Kanadi i Australiji, dok sportaše s ovih područja drže volja i želja za uspjehom.

- Ovdje plivači imaju talenta, ali je nažalost to je kod nas mali sport. Mi ne tražimo puno novca, ali puno dajemo. Politika je ta koja presuđuje kome će se i koliko dati.

Draganja je za to jednom i bio u mogućnosti da promijeni državljanstvo kad mu je Katar nudio sjajne uvjete.

- O takvim ponudama razmišljate kada ste frustrirani. Gledate ljude koji su manje uspješni i o kojima se brine, a vi imate rezultat, a nemate pomoć. Za mladog čovjeka to zna biti frustrirajuće. Nadam se da se više niko neće naći u mojoj poziciji.

- Nije to s moje strane nikakva nacionalistička odluka bila, niti bunt. Ja ću uvijek biti Hrvat i katolik. Ti uvijek zadržiš svoje ja, ali to je dio posla. Sada imam sponzorske ugovore. Ne zarađujem ni približno onoliko koliko bih zarađivao u inozemstvu, ali zadovoljan sam.

Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.