Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"ŠOPING" NA GRIPAMA

Dragan Primorac kupio dionice Splita: Samo neka ljudi otvore srca

\'14.04.2011 Zagreb-Dragan Primorac, znanstvenik, bivsi ministar Obrazovanja i sporta i bivsi clan HDZ-a. Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Ščitar/PIXSELL
14.12.2012.
u 10:52

Dionice su kupili i odvjetnici Damir Primorac i Vinko Ljubičić

Evo i dalmatinskog derbija, na Gripe (subota, 17 sati) stiže Zadar. Za košarkaše Splita nema slađe utakmice, rivalitet između žutih i Zadra uvijek je velik. Nekoć su ovi klubovi igrali za titule, sada su glavni konkurenti u borbi za ostanak u ABA ligi, ali to neće umanjiti draž utakmice.

– Sama riječ derbi nosi tenziju, spremili smo se, očekujem pobjedu. Bit će to čvrsta utakmica, Zadar je dobar u obrani, dosta trči, a mi moramo zaustaviti njihov skok, to će biti važan detalj. Zadar zaslužuje respekt, moramo biti koncentrirani svih četrdeset minuta želimo li pobjedu. Uvjeren sam da će biti puna dvorana, da će navijači uživati. Stanje u momčadi je standardno kao i u posljednjih mjesec i pol dana, stalno netko nedostaje. Sada nema Markulina – rekao je trener Splita Mladen Erjavec.

U momčad se vraća Nikola Vujčić koji se vratio treninzima, a i dalje "igra na dva fronta", na parketu i u prodaji dionica.

– Vujo je ovaj tjedan dobro trenirao, nadam se da će biti na svom nivou. Ova pobjeda bila bi šlag na tortu, naš je cilj izbjeći posljednje mjesto – kazao je Erjavec.

A Vujčić najavljuje užitak na Gripama.

– Bit će to fešta košarke, naš je cilj pobijediti kod kuće svaku utakmicu, želimo da navijači idu kućama zadovoljni. Imamo veću kvalitetu, igramo na svom parketu. Zadar ima u svojoj momčadi dosta onih koji su počeli kod nas, bit će to vrlo zanimljivo – rekao je Vujčić.

Nastavljena je i priča s prodajom dionica. Na Gripe je u kupnju stigao proslavljeni borac Branko Cikatić, a dionice je kupio i Dragan Primorac, nekadašnji ministar sporta.

– Dajem punu potporu preoblikovanju kluba. Do donošenja zakonske regulative o preoblikovanju cijeli sport trebao je ići u stečaj. To je veličina Zakona o sportu, da ga nije bilo prva nogometna, rukometna, košarkaška ili vaterpolska liga otišla bi u stečaj. Pitanje preoblikovanja nije stvar akta, nakon njega klub dobiva vlasnika koji se mora skrbiti za klub – rekao je Primorac.

Dionice su kupili i odvjetnici Damir Primorac i Vinko Ljubičić. Njih četvorica zajedno su kupila sto dionica.

–  Ovaj klub sve nas je zadužio, pozivam sve gospodarstvenike da se priključe ako žele učiniti nešto dobro. Ako Split bude preoblikovan prema Zakonu o sportu, to će biti uspjeh cijele Hrvatske. Mobilizirat ću ljude i tvrtke da uplate iznose. Znam da je teška situacija, ne želimo raditi pritisak, ali želimo da se njihova srca otvore – objasnio je Dragan Primorac, a Damir dodao kako je ponosan da može pomoći klubu kakav je Split.

– Vezan sam za Jugoplastiku, bio sam na svim pripremama ondašnjeg kluba, došao sam dati podršku, volio bih da u preoblikovanju sudjeluju svi Splićani – kazao je Cikatić.

Dok je govorio o kupnji i preoblikovanju dionice je kupio i povjerenik ABA lige Josip Bilić. Najprije se raspitao je li možda u sukobu interesa, a onda krenuo u kupnju dionica kluba u kojem je godinama bio direktor.

Ključne riječi

Komentara 1

VG
Vjerica Galic
14:01 14.12.2012.

Svaka čast Primorcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije