Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova vlast

Dragan Primorac bit će na čelu novog Hajduka!

'22.05.2009.,Split - Ministar Dragan Primorac u Hajduku zajedno sa Goranom Karanom najavio humanitarni spektakl 09. lipnja. Photo: Nino Strmotic/Vecernji list'
'Nino Strmotic/Vecernji list'
17.11.2010.
u 19:26

Prodajom 30% gradskih dionica Svaguša i NO odlaze s Poljuda... - Preoblikovanje je moje dijete - komentirao je bivši ministar Primorac nasmijavši se na konstataciju da je on budući prvi čovjek Poljuda

Najava Željka Keruma, splitskog gradonačelnika, da će na prosinačkoj sjednici Gradskog vijeća na dnevnom redu biti prodaja 30 posto Hajdukovih dionica izazvat će velike promjene u Poljudu.

Naime, grad Split trenutačno je sa 56 posto dionica većinski vlasnik, a prodajom tih 30 posto dionica, vrijednih oko 80 milijuna kuna, Hajduk će praktički dobiti novog vlasnika. Ne većinskog, ali onaj tko kupi tih 30 posto dionica imat će najveći utjecaj u Poljudu i praktički će odlučivati o svemu. Već su se pojavili kandidati za kupnju tih 30 posto dionica.

Više nema mesara...

– Zainteresiran sam, to ne krijem, vidjet ćemo kako će se sve to odigrati – više je puta kazao Hajdukov najveći pojedinačni dioničar Jako Andabak, koji je zajedno sa svojim rođakom Ivanom Rimcem za preoblikovanje kluba dao 24 milijuna kuna.

No, Andabak neće sam ući u kupnju gradskog paketa od 30 posto dionica. Zajedno s njim bit će Rimac, a s jednakim udjelom u posao ulazi i Luka Miličić, predsjednik uprave Dalekovoda, tvrtke koja je glavni pokrovitelj vaterpolske Eurolige. Njih trojica otvaraju vrata i drugim velikim dioničarima Hajduka, ali ako Tommy, Studenac i ostali ne budu spremni, onda će dionice kupiti sami, preko već osnovane tvrtke "Naprid bili".

Naravno, njihov ulazak u klub izazvat će tektonske promjene, koje će se, prema procjenama, dogoditi u idućih nekoliko mjeseci, baš u vrijeme proslave Hajdukova stotog rođendana. Joško Svaguša više neće biti predsjednik uprave, Petroslav Sapunar, Kerumov zet, otići će s mjesta predsjednika Nadzornog odbora, a bit će izabran i novi Nadzorni odbor u kojem neće biti mjesta za mesare, rasvjetare, ugostitelje i sve one koji nisu stručni. Barem tako najavljuju iz tabora koji će uskoro preuzeti Hajduk.

U novoj strukturi Hajduka važnu riječ imat će bivši ministar prosvjete i sporta te bivši nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac. Blizak je s Andabakom, a za njegovu ljubav prema Hajduku odavno se zna. Primorac će, prema sadašnjem planu, biti novi predsjednik Nadzornog odbora, a predsjednik uprave bit će Vinko Ljubičić, čovjek od najvećeg Andabakova povjerenja.

Znakovita šutnja

– Preoblikovanje je moje dijete – komentirao je Primorac nasmijavši se na konstataciju da je budući prvi čovjek Poljuda, ali ostao je bez komentara.

Hm, ponekad šutnja kazuje i više od riječi.

Ključne riječi

Komentara 14

FC
fajter.coric
19:58 17.11.2010.

Privatizacija je jedini spas za Hajduka da se napokon maknu ovi nesposobni što ga trenutno vode, ljudi koji vole da su u centru pažnje vode klub kako hoće i skim hoće a za to nikome ne odgovaraju;trgovci,mesari,pekari,šverceri..ŽIVILA KERUMOVA RODBINA...

OB
-obrisani-
20:05 17.11.2010.

Aha ,a Primorac je sposoban... Ovo vise nije normalno...

SA
santos008
23:01 17.11.2010.

Obzirom da je sa naseg kraja vrlo je moguce da bude uspjesan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije