Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Beču igrao polufinale

Dr. Ivo: Nisam vjerovao da ću biti tako dobar

Ivo Karlović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
30.10.2016.
u 17:45

Tako dobro div sa Šalate nije igrao gotovo desetljeće, otkad je osvojio tri titule 2007. godine, te je prava šteta što nije uspio ući u finale i igrati s Andyjem Murrayem...

Ivo Karlović provest će nedjeljno popodne, nažalost, šećući s turistima oko dvorca Schönbrunn, vjerojatno s kišobranom u ruci. Nedjeljni finale ATP-a u Beču protiv Andyja Murraya igrat će ipak Francuz Jo-Wilfried Tsonga, iako je Zagrepčanin u tom finalu već stajao jednom nogom. Borba za treću titulu ove sezone izmakla mu je za dlaku – izgubio je 7:5, 5:7, 7:6 (6). Optimisti će reći, možda i bolje, bit će odmorniji za finale Davisova kupa u Zagrebu krajem studenoga, ali Karloviću će to biti slaba utjeha. Jer, zaista je dominirao u polufinalu, ispalio 22 asa, napravio četiri breaka, ali bi taj Francuz, u trenutku kad je bio grogiran, uvijek nekako ostao na nogama. Štoviše, našeg je diva sa Šalate uspio čak i lobati, a rijetki su oni koji uspiju prebaciti lopticu preko Karlovića a da je ne zaustavi. Na kraju, kad je visoki Hrvat Tsonginu meč-loptu poslao u mrežu, svjestan da je bitka gotova, opalio je reketom po koljenu i slomio ga kao kakvu grančicu za roštilj.

Ostao na dva naslova u 2016.

Tako dobro div sa Šalate nije igrao gotovo desetljeće, otkad je osvojio tri titule 2007. godine, te je prava šteta što nije uspio ući u finale i igrati s Andyjem Murrayem...

Ostaje ipak činjenica da je došao do kraja u Los Cabosu i Newportu, gdje je postao najstariji pobjednik Toura od 1979., a ne smijemo zaboraviti ni rekord koji je postavio na US Openu sa 61 asom u prvom kolu. Zbog svega navedenog, ATP Tour ga je kandidirao za titulu povratnika godine, u konkurenciji Benneteaua, Del Potra i Mayera, namijenjenu igraču koji se nakon ozljede uspio vratiti na vrh Toura, a kojeg biraju sami tenisači.

– Nominacija mi puno znači, u prva četiri mjeseca ove godine mučio sam se zbog ozlijeđenog koljena, boljelo me jako. Radio sam mnoge vježbe, išao na terapije i trudio se. Pogotovo je u mojim godinama svaka ozljeda veliki problem, a nisam znao ni kako ću završiti, hoću li moći igrati. I ovo što sam učinio do kraja godine, što sam se vratio na ovaj način, čak je i meni nevjerojatno. Nisam u to vjerovao... – kazao je Karlović.

Zlobnici će reći da je u konkurenciji spomenutih povratnika Del Potro siguran pobjednik. Argentinac se mučio godinama s ozljedama zglobova, čim bi osjetio da ga više ne boli, vraćao bi se na teren, pa bi ih opet ozlijedio. Ove godine, napokon je problem riješio, pa u kratkom razdoblju nanizao pobjede nad Wawrinkom, Murrayem i Đokovićem.

Borba za titulu ih čeka

– Vjerujem da sam baš ja zaslužio nagradu! – kaže Del Potro.

Na stranu ATP-ova nagrada za najboljeg povratnika, ali glavni nominirani, Karlović i Del Potro, borit će se, međusobno, za malo ozbiljniji naslov. Lako i za finale turnira u Beču... Čekamo ih u Areni.

Komentara 1

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
11:31 31.10.2016.

Ivo LEGENDO 👏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije